Haberler

Daha Yüksek Beklenti İçindeydim

Adnan Polat, Sarı -Kırmızılı Takımın Performansının, Beklentisinin Altında Kaldığını Söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, sarı-kırmızılı takımın performansının, beklentisinin altında kaldığını söyledi.

Adnan Polat, Kanaltürk televizyonunda yayınlanan açıklamalarında, sezon başında takımlarının daha iyi bir durumda olacağına inandığını kaydederek, ''Galatasaray takımından daha yüksek beklenti içindeydim. İlk yarıyı 40 puanla tamamlayabileceğimiz düşünüyordum. Çok kötü, talihsiz puanlar kaybettik. Bu kadroyla daha başarılı sonuçlar alınacağını düşünüyordum'' dedi.

Tüm oyuncularının ve teknik heyetin, Turkcell Süper Lig'in ne kadar önemli olduğunu bildiklerine değinen Polat, ''Gelecek sezon yeni stadımızda Şampiyonlar Ligi oynamak istiyoruz. Futbolcularımız bunun bilincinde. Şu anda biz şampiyonluğun en büyük adayıyız'' diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 3 yıl, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in ise 5 yıl üst üste şampiyon olacaklarını söylediklerinin hatırlatılması üzerine Polat, kendilerinin bu sezona baktıklarını kaydetti.

-''ARDA'DAN ÇOK MEMNUNUM''-

Sarı-kırmızılı takımda kaptanlık görevini sürdüren Arda Turan'a övgülerde bulunan Adnan Polat, oyuncusundan çok memnun olduğunu belirtti. Arda'nın saha içi ve saha dışındaki duruşundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Polat, ''Bu yaşta, böyle bir yükün altına girildiğinde, bazı sıkıntılar yaşanabilir. Çok fazla gündeme getiriliyor. Hem çok büyütülüyor, hem de çok fazla eleştiriliyor. Kapasitesini daha üst noktalara çıkaracağını biliyorum'' ifadesini kullandı.

Polat, Arda'nın sık sık transfer haberleriyle de gündeme gelmasi konusunda, ''Arda'nın, Avrupa'da üst seviye bir takıma transferi olursa, ben yolunu açarım'' sözünü yinelerken, öncelikle Avrupa'da bir kupa kaldırılması gerektiğine dikkati çekti.

Brezilya Milli Takımı'ndaki performansı ile Galatasaray'da performansı sık sık karşılaştırılan Elano'ya değinen Adnan Polat, oyuncularının daha iyi olacağını belirtti.

Başkan Adnan Polat, takım içindeki oyuncuların durumlarıyla ilgili olarak, ilk yarının tamamlanmasının ardından teknik heyetle toplantı yapacaklarını aktardı.

Devre arasında takımdan gönderilmesi planlanan oyuncu olup olmadığının sorulması üzerine Polat, ''Teknik heyetin raporlarına göre netleşir. Tabii ki, transfer ise Galatasaray'da bitmez'' derken, sakatlanmasının ardından forvette sorular yaşadıkları Milan Baros'un da ikinci yarıya yetişmesini beklediklerini ifade etti.

-''YABANCI HAKEM İSTEMİYORUZ''-

Ligde üst üste yaşanan hakem hataları ve ardından Kulüpler Birliği Toplantısı'nda ortaya konulan tepkiyle ilgili değerlendirmede bulunan Polat, zaman zaman gündeme getirildiği gibi, yabancı hakem istemediklerini belirtti.

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in, Kulüpler Birliği Vakfı'nın davetine, kendisinin ayrı bir davetle yanıt vererek, ''Ben gelmem, siz gelin'' yönünde duruş ortaya koyduğuna yönelik bir soruya da Polat, ''Federasyon bizim federasyonumuz. Federasyon binası da neticede kulüplere ait. Tartışılacak konu bu değil'' karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title