Haberler

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu

51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun bugün gerçekleşen Fethiye-Marmaris etabını Lotto Soudal takımından Andrei Griepel 3 saat 22 dakika 08 saniye ile kazandı.

51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun bugün gerçekleşen Fethiye- Marmaris etabını Lotto Soudal takımından Andrei Griepel 3 saat 22 dakika 08 saniye ile kazandı.

Dünkü etapta Turkuaz mayoyu Mark Cavendish'ten alan Davide Rebellin, genel ferdi klasman birinciliğini sürdürmeye devam etti. 165 bisikletçi ile start alan tur, Fethiye - Marmaris etabına üç fire ile başladı. Böylece 162 bisikletçiyle start gerçekleşti. Yarış dışı kalan sporcuların isimleri Androni Giacattoli takımından Tziano Dall Antonia, Souheast takımından Andrea Dal Col ve Astana takımından Maxat Ayazbaev olarak açıklandı.

Finişe 33 kilometre kala sert rüzgar bisikletçilerin hızını olumsuz etkilemeye başladı. Kaçış grubu tempo yapmakta zorlandı. Öndeki kaçış grubu Marmaris rampasına önde girerken, ana grup inişte müthiş bir tempo yaptı. Bazen 90-100 kilometreye varan hız ölçüldü. Finişe 20 kilometre kala fark iyice kapandı.

KAZA MORAL BOZDU

Bisikletçilerin bu hızı bir kazayı meydana getirdi. 7-8 kişilik bir grup bir anda yaprak gibi düştü. Kazada 22 numaralı Lampre Merida'nın bisikletçisi Mario Jorge Farida Costa yaralandı. Hafif yaralanan Torku Şekersporlu Nazım Bakırcı da zorda olsa ana gruba dahil oldu. 11 kilometre kala finişe grup yakalanır yakalanmaz, ana grupta parçalanmalar başladı. Beşli bir grubun arayı açmasına rağmen, Marmaris'e toplu halde girildi.

Toplu finişin arasında Lotto Soudal'ın dünyaca ünlü bisikletçisi Andre Griepel çizgiyi birinci geçti. Fethiye - Marmaris etabında ikinciliği Vini Fantini'den Daniele Colli ve üçüncülüğü de Unıdethaelatcare takımından Danile Rotto elde etti. Finiş sırasında denizde Sahil Güvenlik, jetsky ve tekneler ile paraşütlü gösteri gerçekti. Bu görüntüler dünyanın 196 ülkesine anında ulaştı.

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na yarın 160 kilometrelik Muğla - Pamukkale etabı ile devam edilecek. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mark Cavendish Lotto Soudal Marmaris Fethiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title