Haberler

Çocuklar Boks'la Sporu Seviyor

Elazığ’da yaz tatillerini spor merkezlerinde değerlendiren çocuklar, boksla sporu seviyor.

Elazığ'da yaz tatillerini spor merkezlerinde değerlendiren çocuklar, boksla sporu seviyor.

Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İl Spor Merkezi'nde açılan boks kursunda 50 öğrenci hem yaz tatillerini değerlendiriyor, hem de kötü alışkanlıklardan uzak duruyor.

Okullar tatil olduktan sonra il spor merkezlerinin açılışından dolayı kayıtlarının arttığına dikkat çeken Boks Antrenörü Cemil Döndü, "2 grup halinde çalıyoruz. 8 yaş ile 17 yaş aralarını 2 gruba böldük. Bayan sporcularımız da var. Yeni salonumuza geçeceğiz. Oraya geçtiğimiz vakit sporcu sayımız daha da artacaktır. Yaz sezonunda boksa başvuru çok fazlasıyla var. Her dönem 15 sporcuyu, sürekli devam etmeleri için almayı düşünüyoruz. Çalışmalarımız kış aylarında da devam ediyor. Müsabakalara hazır sporcu haline getiriyoruz. Her yaş grubundan sporcularımız var. Elazığ'ın boks olarak Türkiye'de bir temeli var. Bundan sonraki süreçte de ilimizi önümüzdeki şampiyonlarda temsil etme hakkı kazanacak" şeklinde konuştu.

"Çocuklarımızı spora yönlendirmeliyiz"

Çocukları spora hangi branş olursa olsun yönlendirmeleri gerektiğini dile getiren Döndü, "Tehlikeli olan maddelerde çocuklarımızı arındırmak ve kurtarmak lazım. Bunun için çocuklarımızı spora yönlendirmeliyiz. Sporla bunlar da uzak olacaklardır. Tüm ailelere çok büyük iş düşüyor. Çocuklarını takip etsinler. Spor salonlarına yönlendirip hocalara teslim etsinler. Ondan sonra arkalarına bakmasınlar" dedi.

Boksa ilginin yüksek olduğunu kaydeden Döndü, "2008 yılında Türkiye tarihinde 5'inci madalyası Elazığlı boksör Yakup Kılıç'a aittir. Önceden de boks bilgimiz vardı ama Yakup Kılıç'ın olimpiyat 3'üncü olduktan sonra daha da fazla oldu. Elazığ'da her zaman başarı ve ilgide boks bir numaradır. Allah nasip ederse bu ilgi olduğu sürece yeni Yakup Kılıçlar yetiştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kötü alışkanlıklardan uzak durduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden antrenör genç boksör Yasin Döndü, "Babamın sayesinden boksa başladım . Boksa ilgiliyim ve çok seviyorum. Bu sayede iyi bir sporcu olmak istiyorum ve daha da devam edeceğim" dedi.

Boksu sevdiğini ve onun için bu branşa katıldığı dile getiren Emre Başaran "2 buçuk haftadır geliyorum. Amacım iyi bir sporcu olmak" diye konuştu.

Yaz tatilinde evde durmak yerine boksa yazılmayı tercih ettiğini belirten Ömer Yürekli ise, "Babam da genç yaşlarında boksa geliyormuş. Benimde gelmemi istedi bu yüzden bende geldim. Sporu seviyorum" şeklinde konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Yakup Kılıç Türkiye Elazığ Spor Haberler

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title