Haberler

Kayseri'de Spor Tutkunları Su Festivalinde Buluşuyor

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Spor Festivali ve Açık Su Yüzme Yarışları yarın başlıyor.

Su Festivali ve Açık Su Yüzme yarışları ile ilgili Sukaypark'ta basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Koordinatörü Ali Üstünel, "Kayseri özellikle son yıllarda sportifleşme anlamında yaptığı önemli yatırımların sonucu, ciddi manada bir spor şehri olma yolunda önemli adımlar attı. Geçen hafta başlayan Uluslararası Yamaçparaşütü Şampiyonası, geçen yıl ev sahipliği yaptığımız U-20 Dünya Kupası, 2010 yılı Ağustos ayında Dünya Basketbol Şampiyonası gibi uluslar arası şampiyonalara ev sahipliği yapmanın yanı sıra, ulusalda da adeta finaller şehri olma yolunda da önemli mesafeler kat ettik" dedi. Üstünel, 23-24 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan Festivalle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti

"Farklı spor branşlarında faaliyetler gösterilmeye başlandı. Havacılık sporlarında, buz hokeyinde, su kayağında, driftte, patende birelsel olarak faaliyet gösteren sporcu kardeşlerimiz ve spor kulüpleri mevcut. İstedik ki böyle bir spor etkinliğinde, resmi bir format dışında şehirdeki tüm spor dinamiklerini bir araya getirelim ve güç birliği yapalım. Biliyorsunuz başta futbol olmak üzere artık sezon arifesi olarak tabir ettiğimiz günleri yaşıyoruz. Amatör ve profesyonel anlamda faaliyet gösteren tüm sporcu ve takımları davet edelim, onlarla bir arada olalım, yeni spor branşlarının tanıtılmasına aracılık edelim, daha da önemlisi, malumunuz, gençlerimiz uyuşturucu gibi, alkol gibi önemli tehditlerle karşı karşıyalar. Kayseri'deki gençlerimizi ve aileleri bu tür tehlikelerden uzaklaştırmak, sporla tanışmalarına vesile olmak gibi bir misyonumuz olsun istedik. Bu konuda çözüm ortağı olarak gördüğümüz, kendimize yakın olarak gördüğümüz, birlikte hareket ettiğimiz kurumlarla birlikte olalım istedik. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile, Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ve emniyet müdürlüğümüzle birlikte gerçekleştirdiğimiz projeleri burada birlikte paylaşalım, böylece özendirici bir olguyu öne çıkarmak istedik."

Festival kapsamında, çeşitli yarışmalar yapılacak ve dereceye giren vatandaşlara çeşitli hediyeler verilecek. Ayrıca bir televizyon kanalında yayımlanan 'Yetenek Sizsiniz' yarışma programının finalistlerinden Aref de bir gösteri sunacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title