Haberler

SPK Haftalık Bülteni

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Seyitler Kimya Sanayi'nin hisse başı 2,80 lira ile halka arzına onay verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Seyitler Kimya Sanayi'nin hisse başı 2,80 lira ile halka arzına onay verdi.

SPK haftalık bültenine göre Kurul, Seyitler Kimya Sanayi'nin hisse başı fiyatı 2,80 lira, 1 milyon 800 bin lira nominal tutarlı halka arz başvurusunu onayladı.

Temapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret'in 8 milyon 925 bin liralık, Akdeniz Güvenlik Hizmetleri'nin 4 milyon 600 bin liralık ve Say Reklamcılık Yapı Dekorasyon Proje Taahhüt Sanayi ve Ticaret'in 3 milyon 500 bin liralık bedelsiz sermaye artırım başvuruları Kurul tarafından olumlu karşılandı.

Kurul, Deniz Finansal Kiralama'nın 1 milyar 200 milyon liralık, Burgan Bank'ın 300 milyon liralık ve Zorlu Faktoring'in 99 milyon liralık borçlanma aracı ihracı başvurusunu da uygun buldu.

SPK, Tekstil Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 19, Vakıf Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 7 yeni şube açma başvurusunu onayladı.

Kurul, sermaye piyasalarında değerlendirmek üzere para toplandığına ilişkin ihbarlar üzerine yapılan inceleme sonucunda, gerekli izni almaksızın portföy yöneticiliği yapmak suçundan Düriye Sema Seyhanoğlu ile suça iştirak etmeleri nedeniyle Serap Seyhanoğlu ve Funda Mert hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

SPK'dan Net Holding işlemleri nedeniyle Besim Tibuk'a idari para cezası

Kurul, Net Holding pay piyasasında 1 Ocak-11 Mart 2015 tarihleri aralığında yapılan işlemlerle ilgili Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk'a 49 bin 344 lira idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Gen Yatırım Holding AŞ'nin sermayesinin yüzde 39,99'unu temsil eden payları Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) duyurulmadan satması nedeniyle Cihan Sütşurup hakkında 617 bin 388 lira idari para cezası uygulanmasına karar veren SPK, ayrıca çeşitli incelemeler sonucunda 6 kişi ve 4 tüzel kişiliğe de toplam 594 bin 360 lira idari para cezası verilmesi kararı aldı.

Kurul ayrıca Anel Telekomünikasyon ve Orge Elektrik pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili 3 tüzel kişiliğe 6 ay süreyle işlem yasağı getirilmesine karar verdi.

Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri AŞ'nin (ARBUL) pay piyasasındaki fiyat ve miktar hareketlerinin incelenmesi sonucunda ARBUL pay piyasasında 3 ay süreyle brüt takas uygulanmasına karar veren SPK, yatırım kuruluşlarının bu süre içinde internet üzerinden emir kabul etmelerini de yasakladı.

Finansbank ikincil halka arz başvurusunu geri çekti

Kurul, Tekstil Bankası AŞ'de (Banka) GSD Holding'in payların Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) tarafından satın alınması sonrasında ortaya çıkan ICBC'nin Banka'nın diğer ortaklarına ait payları satın almak üzere zorunlu pay alım teklifinde bulunması amacıyla yapılan başvurunun olumlu karşılanmasına karar verirken, asgari pay alım teklifi fiyatının; 1 lira nominal değerli paylar için 2,11 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Finansbank'ın daha önce başvurduğu ikincil halka arz talebinin, Finans Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin piyasa şartlarının daha uygun olduğu ileriki bir dönemde gerçekleştirilmesinin planlandığına ilişkin yazısı üzerine bu aşamada işlemden kaldırılmasına karar verildiğini aktaran Kurul, Alternatifbank AŞ'nin Borsa İstanbul AŞ kotundan çıkarılıp işlem görmekten sürekli olarak men edilmesine ilişkin Borsa duyurusunun KAP'ta yayımlanmasını müteakip Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılacağını bildirdi.

Denizbank'tan 1,1 milyar liralık sermaye artırımı başvurusu

Denizbank 550 milyon lirası bedelli ve 550 milyon lirası da bedelsiz olmak üzere toplamda 1 milyar 100 milyon liralık sermaye artırımı için Kurul'a başvurdu.

Kurul'a, Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 6 milyon 1 liralık bedelsiz, Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Ticaret 9 milyon 350 bin liralık bedelsiz ve Serve Kırtasiye Sanayi ve Ticaret 2 milyon 996 bin 905,45 liralık bedelli sermaye artırımı için başvuru yaptı.

Dardanel Önentaş Gıda Sanayi, artırılan sermayeye ilişkin payların, sermaye avansı karşılığı olarak Osman Niyazi Önen'e tahsis edilmesi ve sermaye artırımına konu payların nominal değerinin, şirkete aktarılan 10 milyon liralık sermaye avansının Toptan Satışlar Pazarı genelgesine göre belirlenecek baz fiyata bölünmesi suretiyle bulunacak tutar kadar olması planlanan bedelli sermaye artırımı için Kurul'a başvuruda bulundu.

Kurul'a ayrıca, nitelikli yatırımcılara satılmak üzere, Beykoz Doğa Öğretim Yatırım ve Ticaret 125 milyon liralık, Garanti Finansal Kiralama 1 milyar 500 milyon liralık ve Tacirler Yatırım Menkul Değerler 350 milyon liralık borçlanma aracı için müracaat etti.

Vatan Ofset Yayıncılık ve Matbaacılık halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ya da nitelikli yatırımcılara satılması planlanan 30 milyon liralık borçlanma aracı, Türkiye İhracat Kredi Bankası ise yurt dışında satılması planlanan 1 milyar 500 milyon dolarlık borçlanma aracı için Kurul'a başvuruda bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu Net Holding Burgan Bank Akdeniz Ekonomi Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title