Haberler

Son Derbi Nefesleri Kesti

Baketbolda 2009 Yılının Son Derbisinde Ortaya Konan Mücadele İzleyenlerden Büyük Alkış Aldı

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker sahasında Beşiktaş Cola Turka'yı 100-92 yendi.

Beko Basketbol Ligi haftanın en önemli maçında Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş Cola Turka karşı karşıya geldi. Ligdeki son 5 maçını da kayıpsız atlatan iki takımın mücadelesinden ev sahibi Fenerbahçe 100-92'lik skorla mutlu ayrıldı.

Ömer Aşık, Greer ve Mirsad Türkcan'dan yoksun olarak sahaya çıkan Fenerbahçe Ülker 5 maçlık seyircisiz oynama cezasını da tamamlayarak seyircisiyle adeta coştu. Karşılaşmaya çok iyi başlayan Fenerbahçe ilk periyodu 24-23 önde bitirdi. İkinci çeyrekte üstüste gelen Fenerbahçe basketlerine, Beşiktaş top kayıpları da eklenince sarı lacivertli basketbolcular farkı açtı ve Fenerbahçe ilk yarıyı 54-45 önde bitirdi.

Üçüncü periyotta ise Beşiktaş Cola Turca fırtınası esti Abi İpekçi'de... Fenerbahçe karşısında çok etkili oynayan ve agresif oyunuyla farkı bir anda kapatan siyah beyazlılar üçüncü çeyreği 74-73 önde bitirdi.

Son periyotta ise Fenerbahçe Ülker adeta kendine geldi. Beşiktaş'ın yorulduğu gözlenirken siyah beyazlıların üstüste top kayıpları ve birçok ataktan boş dönmesi Fenerbahçe'nin kritik dış atışlardaki yüksek yüzdesi Fenerbahçe'yi farka taşıdı. Son periyotta Preldziç 5 faulle oyun dışında kalırken Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Cola Turka'yı 100-92 yenmeyi başardı.

MAÇTAN NOTLAR

Beko Basketbol Ligi'nin derbi maçında Beşiktaş Cola Turka'yı konuk eden Fenerbahçe Ülker, bu akşamki mücadeleyle 5 maçlık seyircisiz oynama cezasını tamamladı. Ligde geçen sezon play-off final serisinde Efes Pilsen ile yapılan son maçta taraftarların neden olduğu olaylar nedeniyle 5 maç seyircisiz oynama cezası alan Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Cola Turka maçıyla taraftarlarına kavuştu. Ligde bu sezon sahasındaki ilk 5 maçını seyircisinden yoksun oynayan sarı-lacivertli takım, zorlu mücadelede taraftar desteğini arkasına aldı. Ancak sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarının maçına fazla ilgi göstermediler. Mücadeleyi yaklaşık 2 bin taraftar izledi.

Bu arada Fenerbahçe Ülkerli oyuncular, maç öncesi sahaya "Fenerbahçe'nin büyük taraftarı küfür ettirmeyiniz, yabancı madde attırmayınız" yazılı pankartla çıktılar. Sarı-lacivertli taraftarlar da maç öncesi sahaya yabancı madde atılmaması yönünde tezahürat yaptılar.

POTA ARKASI BOŞ BIRAKILDI

Derbi maçta pota arkasındaki bölümler boş bırakıldı. Son maçlarda yaşanan olaylar sonrası hafta içi gerçekleştirilen İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda pota arkasında taraftarlara ayrılan bölümler boşaltıldı.

ABDİ İPEKÇİ SPOR SALONU BASKETBOLA DÖNDÜ

İki takım arasındaki karşılaşmayla Abdi İpekçi Spor Salonu da basketbollu günlerine geri döndü.

10-13 Aralık tarihleri arasında 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'na evsahipliği yapan ve bu nedenle basketbola kapalı kalan Abdi İpekçi Spor Salonu, Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş Cola Turka maçıyla 37 gün sonra Beko Basketbol Ligi'ndeki maçlara yeniden evsahipliği yapmaya başladı.

FENERBAHÇE ÜLKER'DE 3 EKSİK

Fenerbahçe Ülker, zorlu Beşiktaş Cola Turka maçına 3 oyuncusundan yoksun çıktı.

Sakatlıkları bulunan Greer, Mirsad ve Ömer Aşık derbi maçında kadroda yer almazlarken, Beşiktaş Cola Turka'da ise sakatlığı süren Newley ve gıda zehirlenmesi geçiren Kerem forma giymediler. Siyah-beyazlı takımın yeni transferi Fedor Likholitov ise lisansı yetişmediği için derbi maçında görev almadı.

Kaynak: Spor

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title