Haberler

Sömestr Tatilinde Ebeveynlere Beslenme Önerileri

Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, 'Tatil Yeterli ve Dengeli Beslenme Alışkanlıklarının Bozulmasına Sebep Olmamalıdır' Dedi

Beslenme uzmanı Seçil Kenar, çocukların sömestr tatilinde uyku ile birlikte beslenme alışkanlığının da değiştiğine dikkati çekerek, 'Tatil yeterli ve dengeli beslenme alışkanlıklarının bozulmasına sebep olmamalıdır' dedi.

Kenar, 'www.yudum.com.tr' adlı internet sitesinde yayımlanan yazısında, okulların tatile girmesi ile birlikte çocukların uyku ve beslenme düzeninin değiştiğini, uykudan kalkış saatleri geç olduğu için kahvaltı saatinin de geciktiğini, öğle yemeğinin atlandığını ve ara öğünler yapılmadığını belirtti.

Tatil nedeniyle dışarıda yemek sıklığının arttığını ve fast-food besinler tercih edildiğini vurgulayan Kenar, yazısında 'Unutulmamalıdır ki beslenme çocuklarda bir alışkanlık haline getirilmeli, tatil yeterli ve dengeli beslenme alışkanlıklarının bozulmasına sebep olmamalıdır' şeklinde görüşlerini kaydetti.

Kahvaltı eden çocuklarda başarı ve konsantrasyonun daha yüksek olduğuna dikkati çeken Kenar, tatil boyunca kahvaltı düzeninin korunarak, çok geç saatlere bırakılmaması ve kahvaltıda peynir, yumurta, zeytin, reçel, bal, pekmez, ekmek, süt veya meyve suyu bulundurulması gerektiğine işaret etti.

Kenar, ev dışında herhangi bir fast-food restoranında yemek yenilmesi halinde ise anne veya babanın hamburgerin yanında salata ve ayran istemesi önerisinde bulundu.

Tatilde bilgisayar ve televizyon başında çok vakit geçiren çocuklarda hareketin azaldığını ifade eden Kenar, çocuğun hareket etmesini sağlamak amacıyla anne veya babaların çocuğu oyunlara ve harekete teşvik etmesini, hatta onlarla birlikte oynaması gerektiğini aktardı.

Çocukların yemek yapmaktan çok hoşlanabileceğini vurgulayan Kenar, ailelerin çocukla birlikte sağlıklı yemekler hazırlayabileceğini, bir çocuğun kendi yaptığı ve zeytin ile havuçla süslediği salatayı keyifle yiyeceğini belirtti.

Seçil Kenar, ara öğünlerin de tatillerde ihmal edildiğine işaret ederek, çocukların beslenmesinde 3-4 saatte bir ara öğünün yer alması gerektiğini ve ara öğün olarak çocuklara meyve, taze sıkılmış meyve suyu, yoğurt, süt, sandviç, simit, ayran gibi besinlerin seçenek olarak sunulabileceğini kaydetti.

(SİM-NER-KÖS) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title