Haberler

Soma Holding'in Sahibi Alp Gürkan Duruşmaya Katılmadı

Soma Holding’in sahibi Alp Gürkan’ın işadamı Korkmaz Yiğit ile birlikte nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması Çağlayan Adliyesi'nde görüldü.

Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan'ın işadamı Korkmaz Yiğit ile birlikte nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması Çağlayan Adliyesi'nde görüldü. Duruşmaya Alp Gürkan katılmadı.

Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan'ın işadamı Korkmaz Yiğit ile birlikte nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla 6 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava Çağlayan Adliyesi'nde başladı. İşadamı Korkmaz Yiğit'in de aralarında bulunduğu 7 tutuksuz sanık duruşmada hazır bulunurken, Alp Gürkan, Sema Cıngıllıoğlu, Kemal Gülman ve Metin Aşık duruşmaya katılmadı.

Duruşmada savunmasını yapan Korkmaz Yiğit, 1998 yılından beri hakkında açılmayan dava kalmadığını belirterek, "Bu mahkemede sanıklar müşteki, müştekiler sanık olmuştur" dedi.

Yiğit, geçmişteki imajının kötü bir önyargı bıraktığını, bundan dolayı üzerine ne suç atılırsa yapıştığını savunarak, iddianameyi hazırlayan savcının da bu önyargıdan kurtulamadığını iddia etti.

Yiğit iddianamede yer alan mallarını Alp Gürkan'a verdiği iddialarına da cevap vererek, "Alp Gürkan'ı vergi müfettişi sorgulamış ancak yanlış ifade vermiş. Onlar dosyada sanık olan Mehmet Erdoğan'dan yer almadılar. Alp Gürkan'ın, Mehmet Erdoğan'la hiçbir alakası yoktur. Benim tavsiyemle Ispartakule bölgesinde araziler aldı" dedi.

KEMAL GÜLMAN BENİM EMANETÇİM DEĞİLDİR

Yiğit, Kemal Gülman ile ilişkisinin sorulması üzerine ise şöyle konuştu: "Kemal Gülman ile 1994 yıllarında Ispartakule'de arazi topladık. 2 bin dönüm arazi yarısı benim, yarısı onun. Yarısı onunken ben neden saklayayım. Düşmanım gibi şu anda ama adamın günahı yok. Benim emanetçim değil yarısı benim yarısı onun. Benimkilerin iflas dairesi ve TMSF'ye geçti bir bölümü. Bu konu ile alakalı Korkmaz'ın emanetçisi diye bir şey yok."

ÖZDEN'İN İNTİHARINI BANA YIKMAK İSTEDİLER

Korkmaz Yiğit "Banker Kastelli" olarak bilinen Abidin Cevher Özden'in intiharının da kendisiyle ilişkilendirilmeye çalışıldığını savunarak, "Özden benim arkadaşımdı. Benim ona, onun bana borcu vardı. Ancak onun bana borcu daha fazlaydı. Hesap mutabakatı yaparsak benim alacağım az görülür. 'Senin halin benden daha iyi' dedi. İntihar etmeden önce bana ıslak imza ile mektup yazdı. Mektupta 'Benim engelli bir oğlum var onun hesabına 1 milyon lira yatır. Hatır parası' diyordu. Ama çocukları Özden'in ölümü sonrası babalarının benden 7.5 milyon lira alacağı olduğunu söylediler. Özden'in İntiharını bana mal etmek istemişler ancak takipsizlik verildi" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Korkmaz Yiğit Soma Holding Alp Gürkan Çağlayan Politika Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 15 Mayıs Çarşamba Survivor yeni bölüm! 15 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Kurban Bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı? #128046 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bugün hangi maçlar var? #9917 Bugün maç var mı? 15 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title