Haberler

Söke Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı

Söke Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısı yapıldı.

Söke Belediye Meclisi'nin Haziran ayı olağan toplantısı yapıldı.

Toplantıya MHP'li meclis üyesi Bülent Arıcı ve Ak Partili meclis üyesi Hatice Uzel Çakar mazeretleri nedeniyle katılmadı. Saygı duruşu ve geçmiş karar özetinin oylanmasıyla başlayan belediye meclis toplantısında gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Söke-Bel Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi Çeltikçi-Adalet Parkı Şubesinde Uyulacak Usul ve Esaslar karara bağlanırken; plan ve bütçe komisyonundan gelen haliyle meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

"PARK KAFELERİN FİYATLARI BELİRLENDİ"

Belediye Meclisinin gündemine Çeltikçi Adalet Parkı, Yenikent-Balık Kafe ve Belediye Düğün Salonu'nda uygulanacak fiyat tarifesi geldi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görülerek meclise gelen fiyat tarifesi meclis toplantısında görüşüldü. Mecliste görüşülen bazı fiyatlar Çayın 75 krş., küçük suyun 75 kuruş, ayranın 1 lira, nescafenin lira, Türk kahvesinin 1.5 liradan satılması önerisi meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

"3 AY ÖDEME YAPMAYANA İŞLEM"

Daha önce Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun kapsamına girmeyen Belediye Alacaklarının yapılandırılması konusunun görüşüldü. Yapılan görüşmede 3 ay üst üste ödeme yapmayanlar hakkında işlem başlatılacağı vurgulanırken, yapılandırma ile ilgili olarak gündemde olan torba yasa kapsamındaki aflar da göz önünde bulundurulacak.

Büyükşehir yasası gereği kapanan Su, İtfaiye, Mezarlık ve Hal Müdürlüğü hizmetlerinin Belediyemiz Destek Hizmetleri Müdürlüğünce yürütülebilmesi amacıyla, Su Hizmetlerinde kalan ödenekten Destek Hizmetleri Müdürlüğü bütçesine aktarma yapılması konusunun görüşüldüğü belediye meclis toplantısında 1 milyon 708 Bin TL'lik su hizmetlerindeki ödeneğin Destek Hizmetlerine aktarılması oy birliği ile kabul edildi.

Tüzel kişilikleri sona eren belde belediyeleri ve köylerdeki ücret tarifelerinin belirlenmesi konusu plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken; beldelerde bulunan özellikle düğün salonu gibi alanlardaki uygulanacak fiyat tarifesi standart hale gelecek.

Söke Belediye Meclisi; Tüzel kişiliği sona eren belde belediyeleri ve köylerde Söke Belediyesi'ne arsa, arazi ve dükkanların kiralanması yada satışına ilişkin komisyon tarafından çalışma yapılması kararı aldı. 3-5 veya 10 yıllığına kiraya verilebilecek yerlerle ilgili olarak Söke Belediye Başkanına yetki verilirken; yerlerin durumu ile ilgili plan ve bütçe komisyonu detaylı bir çalışma yapacak.

"BELDELERDEN 21 MİLYON TL BORÇ GELDİ"

Söke Belediye Meclisi'nin gündeminde yer alan bir diğer konu; Tüzel kişilikleri sona eren belde belediyeleri ve köyler Belediyemize bağlandığından; 5393 sayılı kanunun 18/d fıkrası ile 68.maddesinin (d) ve (e) fıkralarına istinaden Belediyemiz borçlarının icraya intikal etmeden ödenebilmesi için borçlanma yapılması konusunun görüşülerek karara bağlanması oldu. Belde belediyelerinden gelen borçlar, Söke belediyesinin borç ve alacakları ile ilgili bilgi veren Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Borçların zamanında ve düzenli ödenebilmesi için tedbir almak zorundayız. Mümkün olduğunca kredi kullanmak istemiyoruz. Ancak borçlarını gününde ödeyebilen bir belediye olmaya devam edebilmemiz için tedbir almak zorundayız. Bu yetkiyi bu nedenle meclisimizden talep ediyoruz" dedi. Başkan Toyran, beldelerden gelen 21 milyon TL'lik bir borcun olduğunu söylerken, beldelerin bası borçlarının icralık konumda olduğunu ifade etti. Belediye Meclisi'nden konuyla ilgili 8 çekimser oy çıkarken, oy çokluğu ile kabul edildi.

"5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun Belediyenin Yetkileri ve İmtiyazları" başlıklı 15. maddesinin son fıkrası gereği, Kamu Mallarının ve Gelirlerinin haczedilmemesi için ekli listede bulunan Banka Hesaplarına haciz işleminin uygulanmaması konusu görüşüldü. MHP'li meclis üyesi Esra Elif Bozkurt ret yönünde oy kullanırken, 7 MHP'li meclis üyesi çekimser kaldı, konu oy çokluğu ile kabul edildi.

"KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR"

10 Nisan 2014 tarih ve 28968 sayılı Resmi Gazetede yayınlanıp yürürlüğe giren Belediyeler ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair yönetmelik gereğince; Belediyemize ilave olarak eklenen Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün kaldırılarak, yerine birimlerimizde ihtiyaç duyulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nün kurulması konusunun görüşüldü. Konu belediye meclisince oy birliği ile kabul edildi. Söke Belediyesi bünyesinde Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nün kurulmasının önü açılmış oldu.

Entegre Katı Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile imzalanan imtiyaz sözleşmesi gereği katı atık ücret tarifesine yapılacak zam oranının belirlenmesi konusu plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Meclis gündeminde yer alan imar tadilatları ile ilgili maddeler imar komisyonundan geldiği haliyle meclisten geçti. Bir diğer maddede yer alan "Mimari Estetik Komisyonu" kurulması konusu görüşülürken, mimari estetik komisyonu işini imar komisyonu yürütecek.

"İNŞAATLARA PAZAR YASAĞINA DEVAM"

Söke'de Pazar günleri inşaatlarda çalışma yasağının devam etmesinin veya kaldırılması konusu meclis gündemine geldi. Yapılan görüşmeler sonunda inşaatlara Pazar günü çalışma yasağının devam etmesi yönünde karar oy çokluğu ile çıktı. Meclis üyelerinden 6 kişi çekimser yönünde oy kullandı.

"GOLF'ÜN SUYU İÇİN ARAŞTIRMA KOMİSYONU ÇAIŞACAK"

Meclis gündemine ilave madde olarak gelen golf sahasında su aboneliği konusu görüşüldü. Su İşletme Müdürü Emin Cengiz'in meclis üyelerine bilgi verdiği konuyla ilgili olarak konunun detaylı araştırılması için araştırma komisyonu kurulması gündeme geldi. Önümüzdeki çarşamba günü yapılacak olan Haziran ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda komisyonun oluşturulması, konuyla ilgili daha önceki meclis kararlarının gündeme alınması kararı alındı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Destek Hizmetleri Müdürlüğü Söke Belediyesi Yenikent Çeltikçi Yerel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title