Haberler

Sevda Kuşun Kanadında'da Alparslan Türkeş Sahnesi

Güncelleme:

Sevda Kuşun Kanadında'da Alparslan Türkeş sahnesi izleyicileri tarafından çok beğenildi. Sevda Kuşun Kanadında yeni bölümüyle ekranlardaydı. Sevda Kuşun Kanadında ne zaman yayınlanacak?

Sevda Kuşun Kanadında'da Alparslan Türkeş sahnesi izleyicileri tarafından çok beğenildi. İlgiyle izlenen Sevda Kuşun Kanadında dizisindeki Türkeş sahnesi ülkücüleri mest etti. TRT ekranlarının ilgiyle izlenen dizilerinden Sevda Kuşun Kanadında'da Mustafa Yıldızdoğan'ın Alparslan Türkeş rolünü oynadığı sahne ülkücülere ait sayfalarda paylaşım rekoru kırıyor. Sevda Kuşun Kanadında, TRT 1'de yayınlanan Türk yapımı tarihî dram dizisi. 29 Nisan 2016 tarihinde yayınlanmaya başlayan dizinin baş rollerini Sevtap Özaltun ve Murat Ünalmış paylaşmaktadır. Dizinin 14. bölümünde sanatçı Mustafa Yıldızdoğan diziye Alpaslan Türkeş olarak katılmıştır. Sevda Kuşun Kanadında, bir kuşak hikayesini, 1968-70'leri milli bir bakış açısıyla ele alıyor. Çarpıcı aşk öykülerini anlatırken dönemin siyasal ve sosyal arka planını da yansıtıyor. Dönemde yaşanan olayların bugüne şaşılacak derecede benzediğini gösteriyor. Bu vesileyle ülkemizde gerçekleştirilmek istenen hain darbe kalkışmasının da köklerine iniyor. Olaylar, ilk paralel devlet yapılanması çalışmalarına da büyük ölçüde ışık tutacak sahnelerle birlikte akıyor.

Dizide bunların yanı sıra, bugünkü iktidarı yoğuran Mehmet Zahit Kotku, Sami Efendi, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Cemil Meriç, Şule Yüksel Şenler ve Necmettin Erbakan gibi ünlü siyaset ve kültür-sanat adamlarının mücadelelerine de yer verilirken, bu mücadeleye karşı tuzaklar kuran, ülkeyi kaosa sürükleyen cemaat adı altında faaliyet gösteren karanlık örgütlenmelere de değiniliyor.


Kaynak: Haberler.com / Gündem

Mustafa Yıldızdoğan Alparslan Türkeş Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title