Haberler

Ragıp Savaş kimdir? Ragıp Savaş kaç yaşında, eşi kimdir? Ragıp Savaş'ın dizileri filmleri nelerdir?

Güncelleme:

Müge Anlı ile Tatlı Sert programına konuk olan ünlü oyuncu Ragıp Savaş, son olarak Kuruluş Osman'da rol aldı. Peki, Ragıp Savaş dizileri filmleri nelerdir? Ragıp Savaş kaç yaşında? Ragıp Savaş nereli? sorularının detaylarını sizler için derledik. Ragıp Savaş kimdir? sorusu gündemin merak edilen başlıkları arasında. Ragıp Savaş'ın dizileri filmleri nelerdir?

Ragıp Savaş kimdir? sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Ünlü oyuncu Ragıp Savaş Müge Anlı'nın programına konuk oldu. Ragıp Savaş yer aldığı dizi projelerinin yanı sıra katıldığı programlarla da zaman zaman gündeme geliyor. Ragıp Savaş, ilk oyunu 1990 yılında Aziz Nesin'in yazdığı Ahmet Gülhan'ın yönettiği "Demokrasi Gemisi"dir. Aynı sezon Nâzım Hikmet'in yazıp Kenan Işık'ın yönettiği "İvan İvanoviç Var mıydı yok muydu?" adlı oyunda başrol alarak Petrof'u oynamış ve oyun Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde 5 ödüle layık görülmüştür. Ragıp Savaş kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı? İşte Ragıp Savaş'ın biyografisi

RAGIP SAVAŞ KİMDİR?

Ragıp Savaş (d. 24 Ekim 1966, İzmit), Türk tiyatrocusu ve dizi oyuncusu. 1972-1977 yıllarında İsmet İnönü İlkokulu'nda okudu. ... 2004 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu'nun Genel Sanat Yönetmenliği'ne vekaleten atanmıştır, hâlen bu görevini sürdürmektedir.

1972-1977 yıllarında İsmet İnönü İlkokulu'nda okudu. 1977-1980 yıllarında Merkez Ortaokulu'na gitti. 1980-1983'te İzmit Lisesi'nde öğrenim gördü ve İzmit Lisesi'nden mezun oldu. 1983 yılında İzmit'te amatör olarak sürdürdüğü voleybol hayatını, Eczacıbaşı SK'ne transfer olarak profesyonel olarak sürdürmeye başladı. 1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne girdi. 1990 yılında yüksek dereceyle mezun oldu ve aynı yıl kurulan Türkiye'nin 3. Ödenekli Tiyatrosu olan Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda profesyonel sanat yaşamına başladı ve genç yaşta bu tiyatronun kurucularından biri olma şansına sahip oldu.

Sanatçının ilk oyunu 1990 yılında Aziz Nesin'in yazdığı Ahmet Gülhan'ın yönettiği "Demokrasi Gemisi"dir. Aynı sezon Nâzım Hikmet'in yazıp Kenan Işık'ın yönettiği "İvan İvanoviç Var mıydı yok muydu?" adlı oyunda başrol alarak Petrof'u oynamış ve oyun Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde 5 ödüle layık görülmüştür.

Ragıp Savaş, Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda birçok tiyatro oyunu ve müzikalde rol almıştır. Dünyanın en önemli tiyatrolarından biri olan Gürcistan Rustaveli Tiyatroları'nın Genel Sanat Yönetmeni ve dünya çapında üne ve başarıya sahip yönetmen Robert Sturua ile Sofoklers'in Antigonesi'nde Kreon rolünü oynamış ve oyun Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde birçok ödül almıştır.

Sanatçı aynı zamanda 1998-2002 yılları arasında Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda Genel Sanat Yönetmeni (Müşfik Kenter) Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.

2004 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu'nun Genel Sanat Yönetmenliği'ne vekaleten atanmıştır, halen bu görevini sürdürmektedir.

2004 yılında sinema kariyerine "Neredesin Firuze" adlı filmle adım atmıştır. Özel televizyon kanallarında da çeşitli dizilerde rol almaktadır.

Ragıp Savaş'ın rol aldığı tiyatro oyunları:

– Yağmurcu

– Yıldızların Altında (Müzikal)

– Bahar Noktası

– Ocak

– Sokak Kızı İrma

– Kuğular Şarkı Söylemez

– İnsan Denen Garip Hayvan

– Sofokles'in Antigonesi

– Matmazel Julie

– Üç Kuruşluk Opera

– Mahagony Şehrinin Var Oluşu, Yükselişi ve Yıkılışı (Müzikal)

– Barış

– Bir Geçmiş Zaman Eğlencesi

– İvan İvanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?

– Demokrasi Gemisi

Ragıp Savaş'ın rol aldığı diziler ve filmler:

2019 – Kuruluş Osman (Dündar) (TV Dizisi)

2017 – İsimsizler (Savcı Zeki) (TV Dizisi)

2016 – Ölene Kadar (Mehmet) (TV Dizisi)

2015 – Muhteşem Yüzyıl: Kösem (TV Dizisi)

2012 – Hayatımın Rolü (TV Dizisi)

2011 – Ya Sonra (Ali) (Sinema Filmi)

2011 – Türkan (Çınar) (Sinema Filmi)

2011 – Tek Başımıza (Ufuk) (TV Dizisi)

2011 – 2012Canan (Mahir) (TV Dizisi)

2010 – Çınar Ağacı (Murat) (Sinema Filmi)

2010 – Kirli Beyaz (Deniz) (TV Dizisi)

2010 – Herkes mi Aldatır? (Hakan) (Sinema Filmi)

2009 – Canavarlar Yaratıklara Karşı (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

2008-2011 – Sen Harikasın (Cüneyt) (TV Dizisi)

2007-2008 – Kurtlar Vadisi Pusu (Fuat Tamer Tataroğlu) (TV Dizisi)

2006 – Son Osmanlı Yandım Ali (Recep Yüzbaşı) (Sinema Filmi)

2006 – Polis (Komser Yılmaz) (Sinema Filmi)

2005 – Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü (Orhan Gazi) (Sinema Filmi)

2004 – Zümrüt (Oğuz) (TV Dizisi)

2004 – Dişi Kuş (TV Dizisi)

2003 – Neredesin Firuze (Melih) (Sinema Filmi)

1997 – Yangın Ayşe (Yanık Ömer) (TV Dizisi) 1993 – S¸işeler (TV Dizisi)

1992 – Eda Hanım (TV Dizisi)

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Ragıp Savaş Ragıp Savaş Müge Anlı Müge Anlı Gündem Magazin Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Bugün voleybol maçı var mı? 16 Mayıs kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? 19 Mayıs ile ilgili şiirler 2024! 1-2-3-4-5 kıtalık 19 Mayıs şiirleri uzun ve kısa! 19 Mayıs kısa sözler ve anlamlı mesajlar neler? HANDE BALADIN KİMDİR? Hande Baladın kaç yaşında, boyu kaç, nereli? Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title