Haberler

Sodes Projeleri

Mersin Valisi Güzeloğlu: "SODES projeleri sayesinde köprüler kurarak, devletle millet bütünleşmesini sağladık"

MERSİN - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında Anamur'da 2 projeye verilen 180 bin liralık hibe çeklerini teslim etti.

Güzeloğlu, Anamur Belediyesi'nde düzenlenen törende, göreve başladığından itibaren toplamda 206 projeye 22 milyon lira, bu yıl ise 60 projeye 5 milyon lira destek verdiklerini söyledi.

Projelerle 687 bin vatandaşa devletin sevgi ve şefkat elini uzattıklarını belirten Güzeloğlu, "SODES projesi sayesinde köprüler kurarak devletle millet bütünleşmesini sağladık. Bu bize büyük mutluluk veriyor" dedi.

SODES projelerinin özünde insanı hedef aldığı için ayrı bir önemi taşıdığını ifade eden Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Bu ilin her bir köşesinde yaşayan her bir kişi eğer bir yardıma ihtiyaç duyuyorsa bunu bizim karşılamamız gerekir. Hayata katılmak istiyorsa önündeki sıkıntıları aşmamız gerekiyor. Bazı projelerde vatandaşlarımızın ihtiyacını karşıladık, bazılarında ise engellilerin önündeki engelleri kaldırdık. Kimi meslek sahibi oldu, kimi güven sahibi oldu. Hepsi hayatla tanıştı. 2 bin 100 insanımız iş ve meslek sahibi oldu. Çocuklarımızın üniversite ve fen lisesi başarısına en büyük destek oldu."

Turizm çalışmaları

Anamur'da gerçekleştirilecek turizm çalışmalarına değinen Güzeoğlu, şunları kaydetti:

"Anemurium Antik Kentine gelen turistlerin her türlü ihtiyacının karşılanabilmesi ve tanıtımın en iyi şekilde yapılabilmesine yönelik düzenlemeyi içeren projenin ihalesi bir hafta içinde yapılacak. Eş zamanlı olarak Anamur Müzesi'nin antik kentte yapılacak binada yeniden açılması için hazırladığımız projenin de ihalesi gerçekleştirilecek. Mamure Kalesi'nin lazer ışıklandırması ve tanıtımıyla ilgili düzenlemelerinin yapılmasını içeren proje de yıl sonuna kadar tamamlanacak. Ayrıca Köşekbükü Mağarası için de çalışmalarımız sürüyor."

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk de Vali Güzeloğlu'na desteğinden dolayı teşekkür etti.

Valilik desteğiyle bir bölümü İl Özel İdaresi tarafından karşılanmak üzere ÇKA'ya sundukları tarımsal tahlil laboratuvarının ihalesinin yakında yapılacağını belirten Cantürk, Anamur'a 500 metre uzunluğunda yeni bir iskele yapılması için de önümüzdeki yıl çalışmalara başlanacağını, ayrıca MOBESE için de sözleşmenin yapıldığını kaydetti.

Öğrencilerin sunduğu müzik dinletisinin ardından Kaymakam Cantürk, Vali Güzeloğluna kasket ve yöresel kilim hediye etti.

Güzeloğlu, konuşmanın ardından SODES kapsamında hazırlanan "Eğitime Bir Işık da Sen Tut Projesi"nin 100 bin liralık çekini İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan'a, "Çocuklar Hayat Bulsun Evlere Huzur Gelsin Projesi"nin 80 bin liralık çekini de Bahar Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hanife Çetin'e teslim etti.

Vali Güzeloğlu, belediyedeki törenin ardından Anamur Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Turhan Ada ve Akdeniz Postası Gazetesi çalışanlarıyla sohbet eden Güzeloğlu, basına büyük önem verdiğini ifade ederek, "Basın bizim için çok önemlidir. Basın emekçilerimizi yaptıkları değerli hizmet için kutluyorum" dedi. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Basri Güzeloğlu Cengiz Cantürk Anamur Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title