Haberler

Sodes "Oyuncaklar Gelsin, Çocuklar Gülsün" Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Sivas Valiliği koordinasyonunda Gürün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen 2013 Yılı Sosyal Destekleme Programı (SODES) projesi " Oyuncaklar Gelsin, Çocuklar Gülsün" Projesinin...

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Sivas Valiliği koordinasyonunda Gürün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen 2013 Yılı Sosyal Destekleme Programı (SODES) projesi " Oyuncaklar Gelsin, Çocuklar Gülsün" Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan SODES tanıtım toplantısına, Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, daire amirleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaymakam Ömer Kalaylı; SODES projelerinin ekonomik kalkınmasının gerçekleştirilmesi, bölgenin beşeri sermayesinin güçlendirilmesi, projenin amaçları,işsizlik, yoksulluk, göç gibi sorunların azaltılması, sosyal ve kültürel gelişmesinin sağlanması, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi konularında katılımcılara bilgi verdi.

Kalaylı, "SODES ülkemizde Kalkınma Bakanlığımız tarafından desteklenen toplumun; sosyal ve kültürel özelliklerini geliştirmeye, bölgenin beşeri sermayesinin, ekonomik kalkınmasının gerçekleştirilmesine dayalı proje çalışmalarıdır. Bu proje çalışmaları Valiliğimiz SODES proje koordinasyon ofisimiz tarafından yapılmaktadır. Bizim amacımız bu projelerin bütün kesimlere yansıması ve yansıtılmasıdır. Devletimiz 2013 yılı hariç yaklaşık 118 projeye 13 milyonluk bir destek sağlamıştır ve bu projelere yapılan yatırımlara kurumlarımız ve katılımcılarımız paydaş olmuşlardır. Biz özellikle projelerde yöreye katkı sağlayacak, yörenin tanıtımını sağlayacak, çalışmaların geniş kitlelere ulaştıracak projelerin yer alması için çaba sarf etmekteyiz, Gürün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına çıkan " Oyuncaklar Gelsin Çocuklar Gülsün" projesi ilçemizin tanıtılması konusunda SODES proje koordinasyon ofisimiz ile sizlerle birlikte işbirliği içinde ilçemize hizmet vermeye durmaksızın devam edeceğiz" dedi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Kalaylı Gürün Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title