Haberler

Siverek'ten Kısa Kısa

Siverek'in Kapıkaya Beldesinin içme suyu sorunun çözülmeye başlandığı bildirildi.

Siverek'in Kapıkaya Beldesinin içme suyu sorunun çözülmeye başlandığı bildirildi.

Kapıkaya Belde Belediye Başkanı Cuma Kayurka konuyla ilgili yaptığı açıklamada, beldedeki içme suyu problemi olduğunu hatırlatarak, sorunu çözmek amacıyla iller bankasını proje sunduklarını belirterek şunları kaydetti:

"Proje kapsamında beldede 3 su kuyusu açıldı. Yeditaş ve Kapıkaya mahallerinde biri 100 tonluk diğeri ise 200 tonluk olmak üzere iki su deposunun yapımına başlanıldı. İki mahallemizde toplam 29 kilometre içme suyu şebekesi döşenecek, bu çalışmalarını tamamlanmasıyla beldede su sorunu tamamen çözülecek. "

-KIŞ HAZIRLIKLARI

Siverek'te bazı vatandaşları, harman sonrası ekin saplarını kışın değerlendirmek için topluyor.

Bakmaç köyünde vatandaşlar, biçerdöverin ekinleri biçmesinin ardından ekin saplarını, kışın yakmak için traktörle toplayıp depolarda biriktiriyor.

Tarlada ekin sapı toplayan Mahmut Yolalan, harman sonrası topladıkları ekin saplarını, kış aylarında yemek ve ekmek pişirmek için değerlendirdiklerini söyledi.

-SİVEREK BELEDİYESİ'NİN ÇALIŞMALARI

Siverek Belediye Başkan vekili Mustafa Hivi Abikoğlu, belediyenin çalışmalarını inceledi.

Abikoğlu incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede çeşitli semtlerinde devam eden yeraltı çalışmaları, yeşil alan, çevre düzenleme ve yapımı devam eden taziye evinin çalışmalarını incelediğini belirterek, şunları kaydetti:

"İlçemiz çağdaş ve modern bir ilçe olabilmesi amacıyla tüm semtlerinde çeşitli alanlarda çalışmalarımız devam ediyor. İlçede yeni cadde açma çalışması, yer altı şebekelerinin döşenmesi, yeni parklar, caddelerin asfaltlama çalışmalarının yanı sıra iki yeni taziye evi yapım çalışmalarımız devam ediyor çalışmalarımız tamamlanması halinde ilçemiz daha güzel ve temiz bir kent olacak. "

-İTFAİYEDEN VATANDAŞLARA UYARI

Siverek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, sıcakların artmasıyla yaşanan anız ve ev kazalarına karşı vatandaşları uyardı.

İtfaiye Müdürü Esat Dolaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaşanan yangın ve kazaların çoğunluğunun insanların dikkatli hareket etmemesininden kaynaklandığını ifade ederek şunları kaydetti:

"İlçede karayolları üzerinde yaşanan anız yangınlarının bir çoğu, yoldan geçen sürücülerin sigara içtikten sonra izmaritini dışarı atması sonucu çıkıyor. Vatandalar ev aletlerini kullanırken de çok dikkatli olmalı, özelikle çocuklar evde yalnız bırakılmamalı. Bu konuda vatandaşlara büyük görev düşüyor. "

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli?
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title