Haberler

Sivas Tso'dan Öğretmenlere Divriği Gezisi

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın (tso) Düzenlediği Gezide, Yaklaşık 250 Öğretmen Divriği'nin Tarihi ve Turistik Yerlerini Görme Fırsatı Buldu

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) düzenlediği gezide, yaklaşık 250 öğretmen Divriği'nin tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatı buldu.

TSO'nun 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği Divriği gezisi, dün gerçekleştirildi. Sivas'ta görev yapan yaklaşık 250 öğretmen, UNESCO'nun 'Dünya Kültür Mirası Listesinde' yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı ziyaret etti. Divriği Ulu Camii imam hatibi Hasan Gürsoy, eşsiz eser hakkında öğretmenlere bilgi verdi.

Öğretmenlerden Osman Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meslektaşları ve kendisi için mutlu bir gün geçirdiklerini belirterek, bu fırsatı kendilerine veren TSO yetkililerine teşekkür etti.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın muhteşem bir eser olduğunu ifade eden Karataş, 'Bu muhteşem eser hiçbir ülkeye, hiçbir millete nasip olmaz. Biz sahip çıkmazsak, kimse sahip çıkmaz, böylesine muhteşem, böylesine devasa, böylesine özverili çalışmayla yapılan bu eşsiz eserin, adeta bizlere sezgi dolu bakışını görür gibi oluyorum, Dökük ve kırıntı yerleri bizleri üzüyor, en kısa zamanda bu eseri ve çevresini şanına yakışır bir şekilde görmek istiyoruz' dedi.

Öğretmen Mustafa Dağdeviren ise daha öncede bir defa geldiği eseri tekrar görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, 'Divriği Ulu Camii ve Darüşşifamız UNESCO tarafından koruma altına alınmış bir eser, ancak biz bunu ne kadar koruyoruz, nasıl bakıyoruz? Bu eseri önce kendimiz tanımamız, sonra da çocuklarımıza da tanıtmamız lazım. Böylesi muhteşem eserin bir çok yerinde hasar var ve bunları izlerken içim parçalanıyor' diye konuştu.

Ulu Camii ve Darüşşifası ziyaretinin ardından tarihi Ayanağa Konağını gezen öğretmenler, burada araştırmacı yazar Ruhan Özaygün'ün anlatımıyla konağı tanıma imkanı buldu. Konak önünde hatıra fotoğrafı çektiren öğretmenler daha sonra ilçeden ayrıldı.

(MC-AHM-MHD) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title