Haberler

Sivas'tan Avrupa Ülkelerine Kot İhracatı

Seyit Ahmet Eksik - Sivas'ta Faaliyet Gösteren Bir Kot Fabrikası, Çoğunluğu Avrupa'da Olmak Üzere 16 Ülkeye İhracat Yapıyor

Seyit Ahmet Eksik - Sivas'ta faaliyet gösteren bir kot fabrikası, çoğunluğu Avrupa'da olmak üzere 16 ülkeye ihracat yapıyor.

Sivas Organize Sanayi Bölgesinde kot üretimi yapan Le Faxx Fabrikası Genel Müdürü Mürsel Önder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılında teşvik yasasıyla birlikte aile şirketi olarak 6 bin metrekarelik alanda kurulduklarını, şu anda ise 7 bin 120 metrekare alanda üretim yaptıklarını belirterek, ürünlerinin çoğunu yurt dışına ihraç ettiklerini belirtti.

Sivas'tan dünyaya açılan bir pencere olduklarını ifade eden Önder, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, Belçika başta olmak üzere 16 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydetti.

İlk olarak 100 işçi ile üretime başladıklarını, şu anda ise 450 kişiyi istihdam ettiklerini kaydeden Önder, artan personel sayısı ile birlikte üretim kapasitesini de yüzde 30 artırdıklarını, aylık üretimlerinin 80 bin adet olduğunu belirtti.

Önder, üretimi yalnızca Sivas'taki fabrikada gerçekleştirdiklerini, İstanbul'da da bir satış merkezlerinin olduğunu söyledi

- PAKİSTAN'DAKİ SEL FELAKETİ HEDEFİ ETKİLEDİ-

Dünyanın önemli pamuk üreticilerinden biri olan Pakistan'da yaşanan sel felaketi nedeniyle pamuk fiyatlarındaki artışın kot üreticisini de etkilediğini kaydeden Önder, '2010 yılında işlerimiz gayet güzel ilerlemişti ki Pakistan'da sel felaketlerinin olması pamuk fiyatlarına da yansıdı' diye konuştu.

Sel nedeniyle pamuk üretiminin azalmasının kumaş fiyatlarına yansıdığını ifade eden Önder, bu yüzden fiyat tutturamadıklarını belirtti.

Önder, şu anda en büyük sıkıntılarının kumaş fiyatları olduğunu dile getirerek 'Sel felaketi yaşanmasıydı 2011 yılında 3 bin metre kare daha bir ek tesis yaparak 150 kişi daha istihdam edip yolumuza devam etmeyi düşünüyorduk. Şu anda beklemedeyiz. Pamuk fiyatlarının düşmesini bekliyoruz' dedi.

Teşviklerin de yeniden gözden geçirilmesini talep eden Önder, 'Teşviklerin bitmesi bizi sıkıntıya soktu. Çünkü İstanbul ile Sivas arasında nakliye giderimiz çok fazla. Yıllık 250 milyar lira nakliye giderimiz oluyor. Asgari geçim indiriminde de 400 milyar gibi bir rakam olunca gelen zamları müşteriye yansıtamıyoruz' diye konuştu.

(SAE-İSA-MSE) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir?
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title