Haberler

Sivas Platformu 2. Olağan Genel Kurulu

Sivas Platformu Yönetim Kurulu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 'Anadolu'yu, Milleti Ayakta Tutmak İçin Sivaslıların Dün de Katkısı Vardı, Bugün de Katkısı Vardır, Yarın da Olacaktır' Dedi

Sivas Platformu Yönetim Kurulu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 'Anadolu'yu, milleti ayakta tutmak için Sivaslıların dün de katkısı vardı, bugün de katkısı vardır, yarın da olacaktır' dedi.

Sivas Platformu'nun Kozyatağı Byotel'de gerçekleştirilen 2. Olağan Genel Kurul toplantısında konuşan Erdem, platformun Sivas'ın tüm yapısını kucaklayan insan merkezli çalışmalarıyla Türkiye'de model olduğunu ifade etti.

2004 yılında kuruluş çalışmalarına başladıkları platformun 2006'da resmen kurulduğunu anlatan Erdem, 16 ilçeyi temsilen Sivas'ın tüm birikimlerini ortaya koyacak tüm insanları kucaklayacak bir yapıyı esas aldıklarını kaydetti.

STK'ların genellikle ideolojik olarak kurulduklarını öne süren Erdem, platformun Sünnisinden Alevi'sine, Türk'ünden Kürt'üne, Çerkez'ine kadar tüm insanları bir araya getirdiğini, şu an 80 ile örnek olacak bir yapıda olduğunu söyledi.

Platformun çok farklı düşünen, farklı siyasi partilerde görev yapan, farklı yaşayan insanları toplayarak her zaman, her konuyu müzakere etme şansına sahip olduğunu dile getiren Erdem, çeşitli güzelliklere sahip Türkiye'de yaşayan 73 milyon insanın da böyle yapabileceğini belirtti.

Erdem, şöyle konuştu:

'Bu ülkede yaşanan 73 milyon insanımız kardeştir, bu ülkenin vatandaşıdır. Aynı bayrak altında yaşıyoruz. Sivaslılar olarak aynı toprakları aynı iklimi paylaşmışız. Asırlarca dedelerimiz ve ecdadımızın yaşamış olduğu muhabbeti kesmeye kimsenin hakkı yok. Bizler Sivaslılar olarak derin bir tarihe sahibiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri Sivas'ta atılmıştır. Mustafa Kemal vatanperver insanlar olduğunu bilerek Sivas'a gitmiştir. Sivas dün de bir bugün de bir yarın da bir olacaktır. Anadolu'nun merkezi Sivas'tır, kültürümüzün merkezi Sivas'tır. Anadolu'yu, milleti ayakta tutmak için Sivaslıların dün de katkısı vardı, bugün de katkısı vardır, yarın da olacaktır.'

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de, 'Sivas'ın birliği çok önemlidir. İstanbul, Sivaslıların yaşadığı en önemli merkezdir. Buradaki Sivaslıların birliği tüm Türkiye'ye model oluşturacaktır' dedi.

Sivaslıların Sivas'ı yılda bir defa da olsa ziyaret etmesi gerektiğini belirten Ürgüp, şehre yapılan yatırımlara ilişkin bilgiler verdi.

Kurulun divan başkanlığını Sivas İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Aydoğdu yaptı. Aydoğdu, İsmail Erdem'e bugün Sivas'ın her tarafını kucaklayan böyle bir platform kurduğu için teşekkür etti. Aydoğdu, platformun Sivas derneklerini bir araya getirmekte büyük başarı sağladığını söyledi.

İsmail Erdem başkanlığındaki yönetim kurulunun tek aday olduğu Genel Kurul'a, eski Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse, Sivas AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda Sivaslı katıldı.

(NEV-NER-TNÇ) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title