Haberler

Sivas'lı Neron

Güncelleme:

Alkol Alıp Evi Yaktı, Gözaltına Alınıp Serbest Bırakıldıktan Sonra Bu Kez Kömürlüğü Ateşe Verdi.

Sivas'ta dün gece annesiyle tartışan ve alkol aldıktan sonra dönerek evi ateşe veren Ali D., gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra bu kez evin bitişiğindeki kömürlüğü yaktı. Her iki yangın da itfaiye tarafından söndürüldü.

Olay, dün gece kent merkezindeki İstiklal Mahallesi 35'inci Sokak'ta meydana geldi. Yaklaşık 3 yıl önce eşinden boşanan ve işssiz olduğu öğrenilen Ali D., birlikte yaşadığı annesi Sudiye D. ve kızı Aysun D. ile tartıştı.

Annesi Sudiye tarafından evden kovulan Ali D., sinirlenince dışarda bir süre alkol aldı. Alkolün etkisiyle kendinden geçen Ali. D., bir akaryakıt istasyonundan bir bidon benzin alıp yeniden eve döndü. Ali D., tek katlı müstakil evin oturma odasına benzin döküp ateşe verdi.

Bir anda alevler içinde kalan Sudiye D. ve torunu Aysun, kendilerini dışarı atarak komşularından yardım istedi. Komşularının ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını büyümeden söndürdü. Yangına kendi çabasıyla müdahale eden Aysun D. ise dumandan etkilendi. Olay sonrası kaçan Ali D. ise kısa sürede polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Akşam saatlerinde gözaltına alınan Ali D. Yeni Mahalle Polis Merkezi amirliğine götürüldü. Akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesiyle serbest bırakılan Ali D. ilk olaydan 2 saat sonra tekrar evine giderek bina bitişiğindeki kömürlüğe benzin döküp ateşe verdi. Komşularının yükselen dumanı görerek ihbar etmesi üzerine tekrar olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü.

Her iki yangında ev eşyaları kullanılamaz hale geldi. Yangın nedeniyle Ali D.'nin annesi Sudiye D. ve kızı Aysun D. geceyi komşularında geçirdi. İkinci yangını çıkardıktan sonra olay yerinden kaçan Ali D.'nin polis ekipleri tarafından arandığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title