Haberler

Sivas Karapapak Türkleri Sivas'ta Buluştu

Karapapak Türkleri Sivas'ta buluştuKAFKASYA'nın en önemli Türk halklarından biri olan Karapapaklar, Kültür Kurultayı içi Sivas'ta buluştu.

Karapapak Türkleri Sivas'ta buluştu

KAFKASYA'nın en önemli Türk halklarından biri olan Karapapaklar, Kültür Kurultayı içi Sivas'ta buluştu.

Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) tarafından Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) konferans salonunda gerçekleştirilen Sivas Kültür Kurultayı'na KARPAT Kurucu Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda Karapapak Türkü katıldı. Kurultay saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda Azerbaycan ve Gürcistan'dan gelen sanatçı, aşıklar ve halk ozanları sahne aldı.

Kurultayda konuyan KARPAT Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, İstanbul'da yaktığımız meşale şu anda Türkiye'nin her tarafını aydınlatmaya başladı. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde Karapapak rüzgarı esiyor ve Karapapakların dirilişi yaşanıyor. Karapapak Türkleri, Göktürkler'den bu zamana kadar, Selçuklu ile Osmanlı döneminde ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde her zaman devletinin, bayrağının, milletinin yanında olan, savaşçı, yiğit, vatansever bir topluluk olarak bugün de kimliğini, kültürünü yaşatma mücadelesi veriyor. Aradan geçen uzun yıllara rağmen buluşmamız, kavuşmamız ve vuslatımız hayırlı olsun diye konuştu.

Konuşmanın ardından kurultayın yapılmasında ve Dünya Karapapak Türkleri Birliği'ne emeği geçenlere plaket taktim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nebi Kaya Divriği Sivas Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title