Haberler

Şırnak'ta Ezidilere Moral Konseri

Güncelleme:

IŞİD'in saldırılarından kaçarak Şırnak'a gelen Ezidilerin çocuklarına yönelik düzenlenen moral gecesinde çocuklar doyasıya eğlendi.

Işid'in saldırılarından kaçarak Şırnak'a gelen Ezidilerin çocuklarına yönelik düzenlenen moral gecesinde çocuklar doyasıya eğlendi. Şırnak- Uludere karayolunun 4'üncü kilometresindeki Ezidi kampında, Cudi Kültür ve Sanat Merkezi'nin düzenlediği moral gecesine Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadirhan, Ezidilerin yoğurdu çok sevdiğini ve yoğurt bulmakta sıkıntı çektiklerini belirterek, geri kalan bütün ihtiyaçlarının belediye ve halk tarafından karşılandığını söyledi. Ezidilerin eğitimi için çalışmalara çok yakında başlayacaklarını kaydeden Kadırhan, Şuan şehir merkezinde 6 bin 500-7 bin arası Ezidi mevcuttur. Bunlar, iki ayrı kampta kalıyor. Şu anda bulunduğumuz kampta 3 bin kişi var. Aşağıda bir kampımız daha var, eski maden ocaklarının orada. Orada da 3 bin 500 civarında şuan sığınmacı var. Bunlara Şırnak halkı bakıyor. Şu ana kadar geçiş sayısı 30 bin civarı. Bu 30 bin kişi hemen hemen hepsi Şırnak'ta konakladı 3-4 gün temel ihtiyaçları karşılandı. Elbiseleri, gıdaları, yiyecekleri, içecekleri dinlenmeleri, daha sonra Diyarbakır, Viranşehir, Mardin ve Batman'da oluşturulmuş, Siirt'te oluşturulmuş diğer yerlere nakledildiler. Şu ana kadar desteğin büyük bir kısmı halk tarafından verildi. Yani yiyecek, içecek gibi. Altyapısı ve işgücü bize ait, işte mutfaklarda çalışan personeller, kampların giriş çıkışlarından sorumlu personeller, tesisatların yapımı, banyo, tuvalet, lavabo gibi yerlerin yapımı tamamen belediyemiz tarafından karşılandı. Bunların tümünü biz karşıladık. Yoğurdu çok seviyorlar. Yoğurdu bulma konusunda biraz sıkıntı çekiyoruz. Çünkü Şırnak'ta yoğurt üreten bir fabrika, yada öyle bir yer yok. Onun dışındaki hemen hemen tüm ihtiyaçlarını zaten biz karşılıyoruz dedi.

Çocukların savaş psikolojisinden uzak tutulması gerektiğini anlatan Kadirhan, Şimdi özellikle çocuklar o savaş psikolojisinden uzaklaşmaları gerekiyor. Yani ne kadar fiziksel olarak harap olmuşlarsa da, psikolojik tahribatta daha yoğun gündüzleri çocuklar için bazı etkinlikler düzenliyoruz. Bu akşam da müzikli, biraz da o hava, yaz havasını, o savaş havasını dağıtabilmek için bir moral gecesi düzenledik. Şimdi konser veriyor ekiplerimiz. Bunlara da devam edeceğiz. Yani buralar böyle çok geçici yerler gibi durmuyor. Dönecek gibi de durmuyorlar. Çünkü güvenlik problemi var orada. Tabi psikolojik destek de bunlardan biri. Özellikle çocuklar için ileride okul sorunu doğacak. Onun için de bazı çalışmalar yürütüyoruz. Ama henüz kalıcı kamplarımızın tam kalıcı olarak yerleşilebilir halde olmadıkları için, henüz okul için bir düzenleme yapmadık. İlerleyen zamanda onu da yapacağız diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludere Şırnak Işid Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title