Haberler

"Hür Adam" Filminin Galası Yapıldı

Said Nursi'nin Hayatının Anlatıldığı ve Atatürk ile İlgili Sahneleriyle Tartışmalara Konu Olan "Hür Adam" Filminin Gala Gösterimi Türker İnanoğlu Gösteri Merkezi'nde Gerçekleşti.

Said Nursi'nin hayatının anlatıldığı ve Atatürk ile ilgili sahneleriyle tartışmalara konu olan "Hür Adam" filminin gala gösterimi Türker İnanoğlu Gösteri Merkezi'nde gerçekleşti. Senaryosunu Mehmet Tanrısever, Mehmet Uyar ve Ahmet Çetin?in kaleme aldığı ve Mehmet Tanrısever?in yönettiği filminin galasına filmin oyuncularının yanı sıra sanat ve siyaset dünyasından isimler de katıldı. Film, 7 Ocak 2011 tarihinde gösterime girecek.

"DEMEK Kİ, FİLM BİRŞEYLER ANLATIYOR Kİ BİRİLERİ KALKMIŞ PROTESTO EDİYOR"

Filmin Türk-Kürt kardeşliğini anlattığını belirten filmin yapımcısı ve yönetmeni Mehmet Tanrısever, gala sırasında yapılan protestoya için "Bahtiyar oldum. Demek ki, film birşeyler anlatıyor ki birileri kalkmış protesto ediyor" yorumunu yaptı. Filmin mesajının insan sevgisi olduğunun altını çizen Tanrısever, "Böyle bir film yaptım ya, ülkeme helal olsun. Bir Türk olarak gurur duyuyorum. Bu film, ülkemize barışı, sevgiyi, kardeşliği getirecek 2011'de. Biz de bir çınarın yaprakları gibi, 70 milyon kenetlenelim. 2011'den sonra önümüzdeki güzel günlere doğru koşalım" dedi. Çekimlerde zorluklar yaşadığını ama her zorluğun ardında bir kolaylık olduğunu söyleyen Tanrısever, bundan sonraki projelerinde de Çanakkale Savaşı, Sultan Abdülhamid'in veya Adnan Menders'in hayatlarının biyografisini çekmek istediğini belirtti. Said Nursi'nin Atatürk'e verdiği on öğüt hatırlatıldığında Tanrısever, Said Nursi'nin Atatürk'e kahramanlığından dolayı hayranlık beslediğini vurguladı.

"OBAMA'NIN KARŞISINA GİTTİĞİ ZAMAN TAYYİP BEY BACAK BACAK ÜSTÜNE ATMIYOR MU?"

Filmde Atatürk ile ilgili olan ve polemiklere yol açan sahnelerle ilgili olarak da Tanrısever, "Ben Atatürk'ü çok severim. Bir kere hemşerim. Ben Konyalıyım. Hemşerime yanlış bir şey yapar mıyım? Hiçbir yerde, bu filmde olduğu kadar karizmatik gösterilmedi Atatürk. İlerde Atatürk filmi de yapacağım inşallah. Tartışmak güzeldir. Bir de bu film tartışılsın" diye konuştu. Polemiklerin meşhur olmak için yaratıldığını dile getiren Tanrısever, "Bacak bacak üstüne atma" sahnesiyle ilgili olaraksa şunları söyledi: "Bunlar normal. Mustafa Kemal nasıl siyasi bir liderse, Bediüzzaman Said Nursi de dini bir liderdi. Zaten beraber çalışmak için çağırıyorlar. İki liderin birlikte oturup tartışmasından doğal ne var? Obama'nın karşısına gittiği zaman Tayyip bey bacak bacak üstüne atmıyor mu? Herkes kariyerine göre hareket eder."

"ÇOK BÜYÜK BİR KİTLEYE HİTAP EDEN BİR KARAKTERİ OYNUYORUM"

Said-i Nursi rolü için 4 ay boyunca hazırlandığını dile getiren ve büyük bir heyecanla tepkileri beklediğini ifade eden Mürşit Ağa Bağ da, "Herşeyden önce ben bir oyuncuyum. Çok büyük bir kitleye hitap eden bir karakteri oynuyorum. Hayatımda en büyük tecrübelerden biri oldu. Çünkü bir biyografi oynuyorsunuz, yaşamış olan bir kişiyi oynuyorsunuzve büyük bir camiaya hitap ediyorsunuz. Sorumluluğun farkındayım. Ben elimden geleni yaptım. Anlayabilmek için, elimden geldiği kadar o şekilde yaşamaya ve o şekilde oynamaya çaba sarfettim. İnşallah başarılı olmuşumdur" şeklinde konuştu.

FİLMİN KONUSU

Biyografi olarak hazırlanan "Hür Adam" filmi, Bediüzzaman lakaplı Said Nursi'nin, hayat mücadelesini konu alıyor ve Said Nursi'nin, Eski Said-Yeni Said ve üçüncü Said olarak bilinen üç dönemi anlatılıyor. Said Nursi, ülkesinde ve dünyada islami yaşantının zayıflatılmaya ve yok edilmeye çalışıldığını görerek bir mücadeleye başlar. İslami ilimlerle yetişen idealist bir alim olan Said Nursi, iman hakikatlerini yazılı ve sözlü olarak yaymaya çalışır. Bu sebeple resmi makamlar tarafından hakkında soruşturma ve mahkeme süreci başlatılan Said Nursi, Isparta'nın Barla beldesine sürgüne gönderilir. Kendisini kabullenen birkaç talebe ile başlayan Barla hayatı, eserlerini yazıp, tüm dünyaya yaydığı Risale-i Nur Külliyatının ortaya çıkmasına zemin oluşturur.

FİLMDEN YAPIM NOTLARI

Filmde 1050 oyuncu yer aldı, 1000'e yakın kostüm ve 2500 obje kullanıldı.7 Ocak 2011'de Türkiye'de vizyona girecek olan film, 13 Ocak 2011'de de Almanya, Hollanda, Avusturya, Belçika, İsviçre, Fransa, İngiltere ve Danimarka'da sinema izleyicisiyle buluşacak.. Said Nursi'nin kendi orijinal arabası olan ve 1950'li yıllara ait Chevrolet, filmin bir sahnesinde kullanıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sinema

Sinema Haberler

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

SURVİVOR İKİNCİ ELEME ADAYI KİM? Survivor 2024 All Star'da 2. gitme adayı kim oldu, dokunulmazlığı kim kazandı? 6-8 EKİM OLAYLARI NE? Kobani olayları ne zaman oldu, kaç kişi öldü, olay ne? Öğretmen il içi atama sonuçları! Öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları açıklandı mı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 23 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Lara kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Lara kaç yaşında, nereli? Lara biyografisi! TOKİ konut ve iş yeri satışı ne zaman? TOKİ açık artırma ne zaman, saat kaçta? ALTIN FİYATALARI DÜŞÜYOR MU? 23 Mayıs canlı altın fiyatları! Ata, yarım, çeyrek, gram altın ne kadar? 23 Mayıs hangi burç? 23 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 23 Mayıs tarihi hangi burç olur? Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title