Haberler

Simavlılar Kış Gelmeden Yeni Konutlarına Taşınacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kütahya'nın Simav ilçesinde 19 Mayıs'da meydana gelen deprem sonrasında yapımına başladığı 928 deprem konutu hızla tamamlıyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kütahya'nın Simav ilçesinde 19 Mayıs'da meydana gelen deprem sonrasında yapımına başladığı 928 deprem konutu hızla tamamlıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla inşaatına başlanan konutlar kış gelmeden tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek.

TOKİ'den yapılan açıklamada, Simav'da yapılan deprem konutları hakkında bilgi verildi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, "Simavlılar'a verdiğimiz söz gereği depremzede vatandaşlarımızın kış gelmeden evlerine taşınmaları için gece-gündüz çalışıyoruz" dedi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı'nın talepleri doğrultusunda depremden hemen sonra şantiye faaliyetlerine başladıklarını belirten Karabel, yeni talepler gelmesi durumunda bunları da karşılamaya hazır olduklarını belirtti.

Depremde ağır hasar gören konutlara karşılık yapımı devam eden 928 konutun, yanı sıra bölgeye 2 adet 32 derslikli ilköğretim okulu, 1 adet 16 derslikli ilköğretim okulu, 2 adet 32 derslikli Anadolu lisesi, 1 adet 24 derslikli meslek lisesi ve bilgi işlem teknolojileri, tesviye, tesisat, mobilya atölyeleri, 1 adet 600 kişilik cami ile 8 dükkanlı ticaret merkezinin inşaatına başladıklarını açıkladı.

Projesi ve inşa alanı netleşen hükümet konağının İçişleri Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda afet kapsamında ihalesini yaparak inşaat faaliyetine başladıklarını belirten Karabel, Türk mimari özelliklerini taşıyan binanın Simav'a ayrı bir görsel güzellik getireceğini bildirdi.

-DEPDEM AFETİ KAPSAMINDA 24 DERSLİKLİ İLKÖĞRETİM OKULU-

Simav ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın talepleri doğrultusunda deprem afeti kapsamında yapılacak olan 24 derslikli ilköğretim okulu, 24 derslikli eğitim binası ve anaokulundan oluşan kız meslek lisesi, halk eğitim binası, Şaphane-Karamanca'da 8 derslikli ilköğretim okulu, Hisarcık-Dereköy'de 8 derslikli ilköğretim okulunun ihale çalışmalarının devam ettiğini belirten Karabel, bölgeye ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile TOKİ arasındaki protokol gereği, Tavşanlı ve Hanımçeşme'de 2 adet 24 derslikli ilköğretim okulu ile Gediz Kayaköy'de 16 derslikli ilköğretim okulu için ihale çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

19 Mayıs'ta Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5. 9 büyüklüğündeki deprem ve artçı sarsıntılar nedeniyle birçok yapı orta ve ağır hasar görmüştü.

-SİMAV, İstanbul VE Konya SALLANDI DEPREM YİNE GÜNDEMDE-

Simav depreminden sonra İstanbul ve Konya'da da meydana gelen depremlerle birlikte gündeme gelen "depreme dayanıklı konut' kavramı, TOKİ konutlarını gündeme getirdi.

İnşaat sektörünün kamu kanadında lokomotifi olan TOKİ, başta deprem olmak üzere doğal afetlere dayanıklı konutlar inşa ediyor. Afetlere karşı binanın sağlam temel ve sağlam zemin üzerine oturması bilinciyle hareket eden TOKİ, inşaata başlamadan önce yapıya uygun zeminlerde, yaşanabilir, sağlam ve modern şehir adacıkları oluşturuyor.

TOKİ tarafından yapılan binalarda, yapılar için uyulması zorunlu olan "Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik" başta olmak üzere tüm yönetmelikler ve şartnamelere uyulmaktadır. TOKİ konutları yüksek deprem performanslı radye temel ve tünel kalıp teknolojisiyle yapılmaktadır. - Ankara

Kaynak: ANKA / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title