Haberler

Simav'dan Kısa Kısa

Simav İlçesine Bağlı Güney Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Çavdar, 50 Yıl Önce Kurutulan Göl Arazisiyle İlgili Devlet Yetkililerinin Proje Üretmesini Beklediklerini Bildirdi

Simav ilçesine bağlı Güney beldesi Belediye Başkanı Mustafa Çavdar, 50 yıl önce kurutulan göl arazisiyle ilgili devlet yetkililerinin proje üretmesini beklediklerini bildirdi.

Çavdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alternatif bir üretim projesi ortaya konulmadan 'Gölümü geri istiyorum' demenin, bölge gerçeklerini ortaya koyan bir yaklaşım ve çözüm önerisi olmadığını savundu.

Devletin göl arazisinin geleceği konusunda ilçe halkını bilgilendirmesini ve insanlara sunacağı diğer üretim ve kalkınma projelerini anlatmasını istediklerini belirten Çavdar, araziyle ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini kaydetti.

Güney beldesi mahalle muhtarı Mehmet Karaman ise göl arazisinin geleceğinin konuşulduğu toplantılardan bir sonuç alınamadığına işaret ederek, 'Göl arazisinden faydalanan insanlar buradan kaldırdıkları ile hayvancılık yapmaktadır. Güney beldesinde 4 bin civarında büyükbaş ve küçükbaş hayvan vardır. Orman yanında olmamıza rağmen belde halkımız ormandan faydalanamamaktadır. Dolayısıyla alternatif sunulmadığı sürece köylümüzün göl arazisinden vazgeçmesi mümkün değildir. Bu konuda iktidar partisine mensup siyasetçilerimizi göreve davet ediyoruz' dedi.

- TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNE ÖĞRENCİ ALINMASI BEKLENTİSİ

(FOTOĞRAFLI)

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknik Eğitim Fakültesinin Teknoloji Fakültesine dönüştürülmesinin ardından 2010-2011 öğretim yılında öğrenci alınmaması, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Vatandaşlar, ilçe ekonomisine önemli katkı sağlayan Teknoloji Fakültesine bu öğretim yılında öğrenci alınmamasının, fakültenin kapatılacağı şeklinde yorumladıklarını bildirdi.

Bunun halk arasında tedirginliğe yol açtığını ifade eden vatandaşlar, şöyle dedi:

'Eğer 2011-2012 öğretim yılında da fakültemize YÖK tarafından kontenjan ayrılmaz ve yeni öğrenci kaydı yapılmazsa bu, Simav Teknoloji Fakültesinin kapanacağı anlamına gelir. Bu sebeple bu konunun YÖK nezdinde takibi yapılmalıdır. Bu süreçte DPÜ'de rektörlük seçimi olacağı ve yine haziran ayında genel seçimlerin yapılacağı dikkate alınarak bu konu siyasilerimiz tarafından ihmal edilmemelidir. Fakültemiz seçim kargaşasına kurban gitmemelidir.'

Öte yandan, Simav Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, fakülte mezunlarının mühendis unvanı alacağını bildirdi. Teknik Eğitim Fakültelerinin adının Teknoloji Fakültesi olarak değiştirilmesinin ardından belirsizliğini koruyan mezunların durumunun Danıştay kararınca netleştiğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Güntürkün, 'Tüm Türkiye'de olduğu gibi Simav Teknoloji Fakültesi mezunları da artık piyasada mühendis unvanıyla görev yapma hakkını elde etmiştir. Danıştay, Mühendis ve Mimarlar Odasının bu yöndeki itirazını reddetmiştir. Okulumuz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum' diye konuştu.

- SİMAV BELEDİYESİNİN AFİŞ İSRAFI YAPTIĞI İDDİASI

(FOTOĞRAFLI)

Simav Belediyesinin, Turizm ve Ticaret Panayırının tanıtımı için bastırdığı binlerce afişin çöpe atılarak israf ettiğini öne süren vatandaşlar, belediye yetkililerine tepki gösterdi.

Vatandaşlar, tanıtım için 10 bin afiş bastırıldığını ve yarıdan fazlasının kullanılmayarak çöpe atıldığını savundu.

Konuyla ilgili belediye yönetiminin açıklama yapması gerektiğini belirten vatandaşlar, 'Simav Belediyesi konunun sorumlularını ortaya çıkarmalı ve gerekeni yapmalıdır. Belediyemizin fazla parası varsa bu kaynağı bu tür gereksiz şeylerde israf etmeyip jeotermal ve diğer hizmetleri bekleyen mahallelere hizmet etmekte kullanmalıdır' dediler.

(KA-SDT-BAH) - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title