Haberler

Çatışmalarda YGS Kitapları Yanan Genç Kıza Göz Yaşartan Destek

Güncelleme:

Şırnak Silopi'de yaşanan çatışmalarda evleriyle birlikte YGS kitapları da yanan Hacar Kaplan'a kendisi gibi YGS'ye hazırlanan Adem Çakmakçı destek çıktı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve yaşanan çatışmalarda evleriyle birlikte YGS kitapları da yanan Hacar Kaplan'a kendisi gibi YGS'ye hazırlanan Adem Çakmakçı destek çıktı. Hayırsever genç Adem Çakmakçı, hem Hacer Kaplan hem de, Hacer gibi kitabı olmayan bir çok gence YGS'ye hazırlık kitapları dağıttı.

KİTAPLARI YANGINDAN YANDI

Silopi'de 14 Aralık 2015 ile 19 Ocak 2016 tarihleri arasında ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve yaşanan çatışmalar sırasında evleri tamamen yanan Kaplan Ailesi maddi, manevi büyük bir mağduriyet yaşadı. 6 çocuğuyla birlikte yaşadığı evi yanan Ahmet Kaplan'ın 18 adet küçükbaş hayvanı da telef oldu. Ağabeyi Ahmet Kaplan ile birlikte yaşayan ve YGS'ye hazırlanan Hacer Kaplan'ın bütün kitapları da yıkım ve yangında yandı.

"UMARIM HEP BERABER BAŞARIRIZ"

Bunu duyan hayırsever genç Adem Çakmakçı, kendisi gibi YGS'ye hazırlanan Hacer Kaplan'a gerekli tüm kitapları hediye etti. Mahallede üniversiteye hazırlanan tüm gençlerin YGS hazırlık kitaplarını karşılayan Adem Çakmakçı, "Sokağa çıkma yasağı sırasında bir çok komşumuzun evi yandı, maddi manevi mağduriyet yaşadılar. Hacer Kaplan'ı çok iyi anlıyorum. Ben de YGS'ye hazırlanıyorum. Ben ve Hacer gibi YGS'ye hazırlanan komşularımıza hazırlık kitapları desteğinde bulunduğum için mutluyum. Umarım hep beraber YGS'de başarı elde ederiz" dedi.

"BU PSİKOLOJİ İLE NASIL ÇALIŞACAĞIM BİLMİYORUM"

Kitaplarına kavuşan Hacer Kaplan da, Adem Çakmakçı'ya teşekkür ederek, "Üniversiteyi kazanmak için YGS'ye hazırlanıyordum. Gece gündüz çalışıyordum. Kitaplarım yandı. Şu anda bu psikoloji ile nasıl çalışacağımı da bilmiyorum. Sürekli havan topları geliyordu üzerimize. Yine kitap sevinci yaşadım. Umutlarımı kaybettiğim anda yeniden kitaplarıma kavuştum. Umutlarım yeniden yeşerdi" diye konuştu.

Öte yandan hayırsever vatandaşlardan Selim Taşkın da ihtiyaç sahibi vatandaşlara battaniye yardımında bulundu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Kaplan Şırnak Silopi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (12)

allah hakkımızı hendekçilere bırakmasın:

hdp utan dbp utan d. bakırlı olarak ben sizden artık utanıyorum cocuklarımızın geleceğini çaldınız yazıklar olsun size . . . hendekçi zihniyete lanet gelsin. . . bakın silvanda hendek zulmünü yaşadım lütfen hdpye meydan vermeyin uymayın biz bir olursak pkk üzerimizde faşizim ve tehdit uygulayamaz . . bakın ölümlü dünya bırakın çocuklar okusun halkına yararlı olsun hendek arkasında bir şey kazanamazsınız . . kimse ölmesin yazık günahtır aklımızı başımıza alalım

19
2
yanıtYanıtla
ZAZA:

BİZİ BU HALE DÜŞÜRENLER UNUTMASIN BUNU MAZLUM KÜRT HALKININ HESABINI İNŞALLAH ALLAH HERKESTEN SORACAK

11
7
yanıtYanıtla
zaza bingöl:

sen önce kendin bir damla kürt olda öyle konus zavalli, baskasinin irkiyla övünene kadar

yanıt3
yanıt4
tokat lıMobil-ANDROID:

devlet kadar başınıza daş düşsün hayinler

12
5
yanıtYanıtla
ya gercekten aptalsiniz yada ruhunuzu sattiniz:

Salak olmayın açin gözünüzu bombalar düzenekler mayınlar yerleştirilirken hiç mi sormadiniz kendinize pkk bizim hakkkimizi savunuyorsa niye mayın dosuyor belki çocuklarımız basacak ölecek ya gerçekten malsiniz yada kendinizi bu çapulculara sattiniz devlet halkıi için orda aptal olmayın

15
1
yanıtYanıtla
kürdislam:

bu ülkede okumak boştur senin ömrünü ve paranı alıyor ben Sosyal Bilgiler Öğretmeni mezunuyum bize atama mucize

7
7
yanıtYanıtla
Türkiye Mobil-IOS:

Şeref namusu olan her Türk devletin katliam yaptiğina inanacak biraz vijdanınız varsa yandaş medyanın dediklerine inanmayın hepsi sarmayın emrindeler cizre de neler olup bittiğini ancak orada yaşayan masum insanlar ve Allah bilir

1
11
yanıtYanıtla
pla:

Cok guzel bir hayat kurtulacak.

9
0
yanıtYanıtla
Akpli:

Fem yani cemeatin kitaplari bu ulkedeki cemate terorist demeyin lutfen bh tamamen cematle akpni iktidar meselesidir cemeat kotu bir yapilanma degildir, elbette iclerinde amaci farkli olanlar var yol degil bu gibi seyler akpde de var kimse inkar edemez ama cemeat teror veyahut ulkesini sevmeyen vatan haini bir toplulu, degildir bunu soleyen bir akplidir

5
3
yanıtYanıtla
DOĞRU ARAŞTIRMACI:

ARKADAŞLAR KİTABI ALMIŞ HABERİ NET OKUYUN

yanıt1
yanıt0
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title