Haberler

Siirt'te Yeni Havaalanı Yapılması

Vali Aydın, teknik bir ekipten oluşan komisyon ile havaalanı yapılması için uygun görülen alanlarda incelemelerde bulundu

Siirt Valisi Ahmet Aydın, teknik bir ekipten oluşan komisyon ile yeni havaalanının yapılması için uygun görülen alanlarda incelemelerde bulundu.

Vali Aydın, beraberinde Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünde Proje Şube Müdürü Erdem Şentürk ile Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden oluşan teknik bir komisyon ile ilk olarak Gökçebağ Beldesi yakınlarında yer alan alan bir alanda inceleme yaptı.

Vali Aydın, burada yaptığı açıklamada, Siirt'e yeni bir havaalanı yapılmasının artık kaçınılmaz olduğunu, Siirtli tüm vatandaşların da taleplerinin bu yönde olduğunu söyledi.

Bir komisyon ile önceden belirlenen alanlarda incemelerde bulunacaklarını ifade eden Aydın, "Gökçebağ Beldesi dışında alternatif on ayrı alan belirlendi. Komisyon bu alanlarda ve sahada inceleme yaparak en uygun alanı belirleyip nihai bir rapor hazırlayacak. Siirtliler hizmetlerin en güzeline layık. İlimizin yeni ve modern bir havaalanına kavuşturulması için milletvekillerimiz de çalışmaların hızlanması için yoğun çaba sarfetti" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünde Proje Şube Müdürü Şentürk ise, bakanlık bünyesinde oluşturulan teknik komisyon olarak incelemelerini belirlenen alanlarda yapacaklarını belirtti.

Şentürk, heyet olarak Siirt için en uygun alanı belirlemek için etüt çalışmaları yapacaklarını ve bunun sonunda da bir rapor hazırlayarak ilgili makamlara sunacaklarını kaydetti.

Vali Aydın ve beraberindeki heyet daha sonra önceden belirlenen alanlarda incelemelerini sürdürdü. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Siirt Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title