Haberler

Siirt'te Fıstık Dikim Çalışmalarına Başlandı

Siirt Valiliği Tarafından 2010 Yılı Sonbahar Sezonu Fıstık Dikim Çalışmalarına Başlandı

Siirt Valiliği tarafından 2010 yılı sonbahar sezonu fıstık dikim çalışmalarına başlandı.

Siirt Valisi Musa Çolak, Doluharman Köyü ve civarında yeni oluşturulan fıstık bahçelerinde düzenlenen fıstık dikim töreninde yaptığı konuşmada, bu sektörün il ekonomisinin can damarı olduğunu söyledi.

Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için çok yönlü projeler uyguladıklarını ifade eden Çolay, şunları kaydetti:

'Her biri kendi alanında marka haline gelen Siirt Fıstığı, Pervari Balı ve Zivzik Narı için birçok proje ve milyonlarca liralık yatırım yaptık. Coğrafi konumu ve toprak yapısı itibariyle Siirt, fıstık yetiştiriciliği açısından ülkenin önemli bölgelerinden biridir. Bu gerçekten hareketle ilimizin sahip olduğu tarım potansiyelini ekonomiye kazandırmak için Valilik olarak fıstık üretiminin artırılmasına yönelik çeşitli projeler uyguluyor ve üreticilerimize büyük destekler sağlıyoruz. Bölgemizde işsizliğin, yoksulluğun, fakirliğin ortadan kaldırılmasına yönelik, köylerden kentlere göçü durduracak, çiftçimizin, köylümüzün yaşam standardını yükseltecek, gelir ve refah düzeyini artıracak, istihdam sağlayacak projelere çok büyük önem veriyoruz.

Bu anlamda ilimizin ekonomik geleceği açısından mihenk taşı olan fıstık ağacı sayısını artırmak amacıyla üreticilerimize milyonlarca fıstık fidanı, kilometrelerce tel örgü ve yüz binlerce demir dikmeyi bedava dağıtıyoruz. Bu aynı zamanda istihdama da büyük katkı sağlayacaktır. 2001-2009 yılları arasında toplam 5 milyon 938 bin 599 fıstık çöğürü üretilerek dikimi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca çiftçilerimizin tesis ettikleri fıstık bahçelerinin etraflarının ihatası için de 1 milyon 301 bin 146 metre tel örgü ile 215 bin 192 dikme kullanılarak, 4 bin 388 hanenin yararlandığı 116 bin 749 dekar alanın ihatası gerçekleştirilmiştir.'

(MER-NİL-YLZ) - SİİRT

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title