Haberler

Sevilla Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Steıngress:

Sevilla Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof

Sevilla Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gerhard Steingress, 'müziğin, kentin bir parçası olduğunu' belirtti.

Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy konferans salonunda, Sevilla Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gerhard Steingress tarafından, 'Sosyolojinin Konusu Olarak Endülüs Flamenkosu: Müzik Topluma Dair Ne Söyler?' adlı konferans gerçekleştirildi.

Müzikle sosyolojinin iç içe olduğunu ifade eden Steingress, bütün sosyologların mutlaka müzik üzerine çalışmalar yaptıklarını söyledi. Müzik sosyolojisinin amaçlarını ve hedeflerini anlatan Steingress, müzik sosyolojisinin müziğe dair eylemler olarak ele alındığını ve analiz edildiğini belirtti.

Müzik sosyolojisinin, müziği sanat biçimi olarak araştırdığını ifade eden Steingress, Flamenko müziğinin bir yandan duygusal bir yandan da insanlara toplum hakkında bilgi veren bir müzik türü olduğunu kaydetti. Müziğin teknolojiden de etkilendiğini söyleyen Steingress, müzik yaparken kullanılan enstrümanların teknolojinin birer parçası olduğunu ifade etti.

Tarihsel açıdan bakıldığı zaman birçok müzik türü olduğunu belirten Steingress, eğitimli müziğin daha çok seçilmiş bir gruba hitap ettiğini ve saray müziği olduğunu kaydetti.

Geleneksel toplumlarda müziğin törensel olarak ifade edildiğini vurgulayan Steingress, modern toplumların ortaya çıkmasıyla birlikte müziğin karakterinin değiştiğini belirtti.

Steingress, 'Müzik, kentin bir parçasıdır. Daha önceki kırsal kültüründen yabancılaşıp, kentte görülmeye başlıyor. Bu da geleneğin değişmesi anlamını taşıyor' dedi.

Konferansın sonunda, Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İzzet Duyar tarafından, Steingress'e hediye takdim edildi.

(ZEY-ZZ) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title