Haberler

Sertkaya; "Türkiye Güler Yüzlü İnsanların Yaşadığı Bir Ülke Haline Gelebilir"

CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, 15 Temmuz sonrası yaşananları değerlendirerek “Teşhisi doğru koyarsak Türkiye güler yüzlü insanların yaşadığı bir ülke haline gelebilir’’ dedi.

CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, 15 Temmuz sonrası yaşananları değerlendirerek "Teşhisi doğru koyarsak Türkiye güler yüzlü insanların yaşadığı bir ülke haline gelebilir" dedi.

15 Temmuz akşamı Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanan bir gurup çetenin Türk demokrasisine darbe yapmak istediğini anımsatan Sertkaya, Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe girişiminin yaşandığını dile getirdi.

15 Temmuz' da vatandaşların yeni bir Türkiye'nin kapısını araladığını ifade den İlçe Başkanı Sertkaya, şunları kaydetti; "O gece 240 demokrasi şehidi verdik. Allah hepsine rahmet eylesin. Yeni Türkiye'nin inşasında teşhisi doğru koyarsak Türkiye güler yüzlü insanların yaşadığı bir ülke haline gelebilir. Bunun içinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 07 Ağustos günü Yenikapı' da milyonların katıldığı Demokrasi ve Şehitler mitinginde yaptığı konuşmada yeni Türkiye'nin inşası için 12 madde açıklamıştır. Nedir bunlar, Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayalım, Siyasette özeleştiri yapmalıyız, Devlet işlerinde liyakati esas almalıyız, Her şart ve koşulda demokrasiye sahip çıkmalıyız, Demokrasi üzerinde tüm vesayetleri yok etmeliyiz, Kurucu değerlere sahip çıkmalıyız, Parlamenter sistemimizi güçlendirmek zorundayız, Medyanın özgürlüğü, Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı, Laikliğin ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz gösterdi. Laiklik din ve vicdan özgürlüğü demektir. FETÖ terör örgütünü biliyorsunuz bu örgüt geçmişte Balyoz, Ergenekon dediler birçok subayı hapse attılar. Şimdi onların tamamının kumpas olduğu ortaya çıktı. Bir devlet adalet üzerinde büyür. Geçmişin mağdurlarına haklarını iade edelim" - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Ortaca Yerel Haberler

title