Haberler

Serdar Kurtuluş Biyografisi

Serdar Kurtuluş
Doğum YeriBursa / Türkiye
Doğum Tarihi23.07.1987

Serdar Kurtuluş Kimdir ?

23.07.1987 Bursa doğumlu Türk futbolcu.

Süper Lig ekiplerinden Bursaspor'da forma giymektedir.

Futbola Bursaspor’un altyapısında başlayan ve defanstaki özellikleri ile hocaları tarafından dikkatle takip edilen Serdar, kısa zamanda Bursaspor A Takımı’na yükseldi.

18 yaşında sırtına geçirdiği Bursaspor forması ile 2005-06 sezonuna giriş yapan genç oyuncu, hocalarının A Takım’da verdiği şansı iyi kullandı ve 2005-2006 sezonunda Bursaspor’u 1. Lig’de şampiyonluğa ulaştıran kadroda yer aldı.

Serdar, 2006-07 sezonu başında gençleştirme operasyonu yapan Beşiktaş’ın kadrosuna 19 yaşında 2 milyon $ karşılığında katıldı. Aynı zamanda kendi gibi Bursaspor'da oynayan kardeşi Serkan Kurtuluş da Galatasaray SK'ın yolunu tuttu.

2006-07 sezonunda takımının vazgeçilmez sağ bek'i olan Serdar, ilk resmi maçına TFF Süper Kupa maçında Galatasaray SK karşısında çıktı ve 70. dakikada oyuna dahil oldu ve maç sonunda ilk kupasını kazandı.

İlk lig maçına ise ligin ilk haftasında 60.dakikada Manisaspor maçında Fahri Tatan'ın yerine girerek çıktı. Daha sonraki 3 hafta Jean Tigana'nın Baki Mercimek'i tercih etmesiyle kadro dışı kalan Serdar, 5. haftada Trabzonspor maçında 55 dakika sahada kaldı. O sezon ligde 30 kez kadrodaydı 26 kez ilk onbirde başladı 4 kez oyuna sonradan girdi.

O sezon Tottenham, Brügge ve Bayer Leverkusen gibi takımlarla aynı gruba düşen Beşiktaş'ta UEFA Kupası'nda ise 6 kez kadrodaydı 4 kez ilk onbirde başladı 1 kez oyuna sonradan girdi ve 1 kez kulübede oturdu. O sezon 2 tanede Fenerbahçe SK maçı olmak üzere maçta görev yapan Serdar, ilk Türkiye Kupası'nı da kazandı.

2007-08 sezonu başında Süper Kupa mağlubiyeti ile başlayan Serdar, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde Sheriff ve Brugge maçlarında 90'ar dakika oynayan Serdar, takımının gruplara kalmasında pay sahibi oldu.

Ligdeki ilk maçına ise Konyaspor karşısında çıktı ve ilk asistini de o maç yaptı. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki takımda ligde toplam 13 kez kadrodaydı 8 kez ilk onbirde başladı 5 kez oyuna sonradan girdi. Bir çok maç İbrahim Kaş'ın tercih edilmesi sebebiyle kadro dışı kaldı. Şampiyonlar Ligi'nde ise 4 kez kadrodaydı 4 kez ilk onbirde başladı.

2008-2009 2008-09 sezon başında Siroki Brijeg maçlarıyla ilk maçına çıkan Serdar, takımının bir üst tura yükselmesinde pay sahibi oldu.

Ligde ise ilk maçına ligin ilk haftasında Antalyaspor karşısında çıktı. Ancak Uefa Kupası'nda ise sonraki turda Metalist Kharkiv'e takımının elenmesine engel olamadı ve takımı elendi. Ligde ise kötü gidişatın ardından takımın başına Mustafa Denizli getirildi.

Denizli'nin gelmesiyle bek mevkiinde Ekrem Dağ tercih edildi. Serdar o sezon ligde 16 kez kadrodaydı 10 kez ilk onbirde başladı 4 kez oyuna sonradan girdi ve 2 kez kulübede oturdu. Ayrıca Beşiktaş sezonu Süper Lig şampiyonu olarak bitirdi. Kupada ise toplam 7 kez kadrodaydı 6 kez ilk onbirde başladı 1 kez oyuna sonradan girdi. O sezon Beşikraş kupayı da kazandı ve sezonu 2 kupa ile kapattı.

2009-10 sezonunda transferin bitmesine sayılı günler kala Beşiktaş kulübü Gaziantepspor'dan transfer ettiği İsmail Köybaşı için takas olarak kullanmıştır. Gaziantepspor kulübüyle 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzalamıştır.

O sezon José Couceiro yönetiminde ilk maçına ligin 2.haftasında çıktı ve Kayserispor karşısında 90 dakika sahada kaldı. O sezon Serdar Kurtuluş toplam 28 kez kadrodaydı 24 kez ilk onbirde başladı. Ayrıca 2 asist yaptı.

2010-11 sezonunda ise ilk maçına Kasımpaşa SK karşısında çıkmıştır. Tolunay Kafkas yönetiminde öoğunlukla ön libero zaman zaman da sağ bek oynayan Serdar, 6.haftada oynanan Eskişehirspor maçında Gaziantepspor formasıylai lk resmi golünü attı.

Serdar o sezon toplam 23 kez kadrodaydı 21 kez ilk onbirde başladı. Ayrıca Fenerbahçe SK, Antalyaspor ve Eskişehirspor lig maçlarında gol attı. Serdar kupa da ise toplam 4 kez kadrodaydı 4 kez ilk onbirde başladı. Telekomspor maçında bir de gol attı.

2011-12 sezonunda ise Tolunay Kafkas daha sonra Abdullah Ercan en son olarak da Hikmet Karaman yönetiminde takımın vazgeçilmez sağ bek oyuncusu olan Serdar, ilk resmi maçına UEFA Avrupa Ligi elemelerinde FK Minsk karşısında ilk maçına çıktı ve takımının bu takımı elemesinde pat sahibi oldu.

Daha sonra ise Legia Warszawa maçında da oynayan oyuncu takımının elenmesine engel olamadı. Serdar ilk lig maçında Antalyaspor karşısında çıktı. Serdar o sezon toplam 30 kez kadrodaydı 28 kez ilk onbirde başladı 2 kez oyuna sonradan girdi. 32. haftada ise Eskişehirspor maçında ilk golünü attı. Ayrıca bir de asist yaptı.

2012-13 sezonu başında sağ bek mevkiinde arayış içerisinde olan Hikmet Karaman ve Bülent Uygun yönetimindeki Beşiktaş JK Serdar'ı istese de vazgeçti. O sezon ilk maçına Sivasspor karşısında çıkan Serdar, sağ bekteki yerini kimseye kaptırmadı. 24. haftada ise o sezon Antalyaspor karşısında ilk resmi golünü attı. Serdar o sezon toplam 32 kez kadrodaydı 32 kez ilk onbirde başladı.

Serdar Kurtuluş 4.430.000 TL sözleşme fesih bedeli karşılığında Beşiktaş'a transfer oldu. İlk maçına ligin ilk haftasında Trabzonspor karşısnda çıktı. Bu maçın ardından UEFA'da Tromsö maçlarında 90 dakika süre aldı.

Takımı rakibini elese de UEFA'nın takımı men etmesinden dolayı yola devam edemedi. Sonraki hafta ise Erciyesspor maçında ilk asistini yaptı. 5. haftada ise 2-1 biten Galatasaray SK maçında da ilk 11 oynayan Serdar, bu maçta Bruma'ya bir pozisyonda topu kaptırdı ve Galatasaray o gol ile 2-1 öne geçince tepki aldı. 2013-14 devre arasına kadar oynamaya devam eden Serdar, Dany Nounkeu'nün gelmesiyle yedeğe çekildi.

5 Haziran 2007 tarihinde oynanan Türkiye-Brezilya maçında ilk defa A Milli takımda yer alan Serdar Kurtuluş, 6 Kez U-18, 14 kez U-19, 8 kez U-21, 5 kez Olimpik Milli, 4 kez de A Milli olmak üzere toplam 37 kez milli takım formasını giymiş, bu maçlarda 1 gol atmıştır. Kardeşi ise şu an Gençlerbirliği'nde oynayan Serkan Kurtuluş'tur

title