Haberler

TBMM'de Anayasa mesaisi bugün başlıyor! Kurtulmuş ilk olarak Özgür Özel ile görüşecek

Güncelleme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni Anayasa için siyasi partileri ziyaretine bugün başlıyor. Saat 11.30'da CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i Meclis'te ziyaret edecek olan Kurtulmuş'un aynı gün grup toplantısını yapan MHP lideri Devlet Bahçeli ile de görüşmesi bekleniyor. Ziyaretlerde yeni ve sivil anayasa için ilk mesajlar verilecek.

Meclis'te yeni Anayasa mesaisi başlıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi partilerin genel başkanlarını ziyaret edecek. İlk durağı saat 11.30'da Meclis'teki CHP Grubu olacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşecek.

BAHÇELİ İLE DE GÖRÜŞECEK

Meclis Başkanı'nın aynı gün grup toplantısını yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de görüşmesi bekleniyor. Ziyaretlerde yeni ve sivil anayasa için ilk mesajlar verilecek.

SİYASİ PARTİLER ARASINDA İSTİŞARELER YAPILACAK

Meclis Başkanı Kurtulmuş, planlanan takvim içinde diğer parti gruplarını da ziyaret edecek. Bu sürecin ardından siyasi partiler arasında anayasa yapımına yönelik usul ve esasların belirlenmesine yönelik istişareler gerçekleştirilecek.

TÜM KESİMLERİN GÖRÜŞLERİ ALINACAK

Bu amaçla AK Parti grubundan bir heyet, anayasa turuna çıkacak ve siyasi partileri ziyaret ederek nabzı tutacak. Yeni ve sivil Anayasa'nın geniş toplumsal mutabakatla yapılabilmesi için tüm kesimlerin görüşleri alınacak.

ORTAK KOMİSYON KURULACAK

Siyasi partiler öncelikli başlıklarını belirleyecek, ilerleyen süreçte ortak bir komisyon kurularak çalışmalar hızlandırılacak.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Numan Kurtulmuş Devlet Bahçeli MHP Politika Güncel Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm!
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (15)

Alper Ersoy Kocman:

Cokmu lazim yeni anayasa? Millet dusmus gecim derdine. 4 sene sonra yapilacak secimlere katilabilmek icin degisiklik istiyorlar. Oysaki bu anayasayi da bunlar yapmisti. Ongoruleri ne kadar da kisa mesafeliymis.

125
7
yanıtYanıtla
İlyas Özel:

ülkenin tek sorunu anayasa zaten :) yap yap dur önemli olan o yasaya uymak uygulamak güç kimdeyse babasını dinlemiyor bu ülkede ??

yanıt75
yanıt2
Sinan Bulduk:

Darbe anayasası şu anki anayasa keko , bilmiyorsan sus..senin öngörün sıfır km..

yanıt0
yanıt9
Sebahittin Çelik:

Mevcut Anayasa ya uyulmusmuki yenisi isteniyor.

80
2
yanıtYanıtla
faruk merttürk:

Anayasa halkın gündemi değil.

63
2
yanıtYanıtla
Yusuf Algan:

mecliste anayasa çalışması varsa çalışma bittimi erken secim var demek

49
2
yanıtYanıtla
Halo Dayı:

herşeyi ülkenin beka sounu var diye diye getirdiniz. sıra anayasada. bu ülkenin başına birileri çorap örüyor. bu ülkenin mülteci sorunu var anayasa değil.

33
0
yanıtYanıtla
albatros :

iyi de sizin ne yasamanız ne yürütmeniz ne de yargınız anayasayı takmıyor ki? boşuna neden gazi meclisi uğraştırıyorsunuz? diyorum kendi kendime. sonra maksat anayasa değil sırf reisleri 2028 de bir daha aday olsun diye düzenleme yapıyorlar diye cevap veriyorum...

27
0
yanıtYanıtla
corci:

bütün dertler bitti, sorunumuz anayasa mı şu an? Peki ne istiyorsunuz da yapamıyorsunuz şu anki anayasada?

22
0
yanıtYanıtla
mekanci1 genc:

TASOREN SORUNU VARDI SÖZ VERDINIZ VERDIGINIZ SÖZLERI TUTUN 6 SENE OLDU YAZIK GUNAH

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title