Haberler

Şentop'dan Çözüm Süreci ve Işid Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Orada yaşayan vatandaşlarımızın farklı siyasi görüşte olsalar, farklı partilere oy verseler bile çözüm sürecine sahip çıktıklarımı görüyoruz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Orada yaşayan vatandaşlarımızın farklı siyasi görüşte olsalar, farklı partilere oy verseler bile çözüm sürecine sahip çıktıklarımı görüyoruz" dedi.

Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış töreni için Bolu'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şentop, çözüm sürecinde gelinen noktayla ilgili soruya, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, partimiz ve hükümetimiz, çözüm süreci konusunda kararlıyız. Türkiye'de çözüm süreciyle ilgili siyasetin, hukukun imkanları içinde, devletin yapması gereken her şeyi yapmak zorunda olduğumuzu kararlı şekilde ifade ettik ve ortaya koyduk. Süreçle ilgili başından beri bazı kriterler ortaya konuldu. Silahların susturulması, silahlı unsurların yurt dışına çıkarılması konusundaki kesin ve kati iradelerini öncelikle açıkladık" diye konuştu.

Çözüm süreci ile ilgili atılabilecek her adımı atacaklarını ifade eden Mustafa Şentop, şunları söyledi: "Orada yaşayan vatandaşlarımızın farklı siyasi görüşte olsalar, farklı partilere oy verseler bile çözüm sürecine sahip çıktıklarını görüyoruz. Çözüm süreciyle ilgili sorumluluklarını yerine getirmeyen, bilinçli hareket etmeyen unsurlar da var. Burada akil adamlar belli dönem süreçleriyle güzel ve verimli görev yaptı. Dolayısıyla kendilerinden istifade edilebileceğini düşünüyoruz. Bu süreçle ilgili yapılabilecek her şeyi ve atılabilecek her adımı değerlendirme niyetindeyiz. Kararlılığımızı ortaya koyuyoruz. O bölgede yaşayan vatandaşımız da çözüm sürecine sahip çıkmıştır. Bu süreci sabote etmeye çalışanlar da milletten gerekli cevabı görecek"

Türkiye'nin IŞİD terör örgütüne yardım ederek Kürt vatandaşlara yardım etmediği yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Şentop, sözlerine şöyle devam etti:

"Kobani'ye yardım konusunda açık bir kapı var. Bir gün içerisinde 60 bin üzerinde insan giriş yaptı. Biz sınırları açtık oradan. İnsani amaçlı giriş ve kabulleri yapıyoruz. Kobani'nin nüfusunun üzerinde bir sayıda Kürt kökenli insanımız geldi ve Türkiye sınırından geçiş yaptılar. Sonuçta bu arada bir sorun yok. Burada terör örgütü PKK'nın provokasyonları var. CHP'li milletvekilinin soru önergesine Sağlık Bakanımız cevap verdi. Diyor ki 'Bir IŞİD komutanı Türkiye'de tedavi edilmiş' Araştırma sonucunda bulunan şey, PKK'lı terörist, Diyarbakır sorumlusu yaralanmış ve hastanede tedavi görmüş, kendisi ismini IŞİD komutanının ismi olarak vermiş. Niye IŞİD terör örgütü komutanının ismini veriyor? Manipülasyon yapmak istiyorlar. Bir PKK'lı, IŞİD terör örgütü komutanının ismini vererek, 'sanki Türkiye hastanelerinde IŞİD terör örgütünün teröristleri ve komutanlarını tedavi ediyor' gibi izlenim uyandırmak için, tamamen provokasyon ve manipülasyon yapıyor." - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Şentop Ak Parti Işid Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title