Haberler

Semiramis Pekkan Biyografisi

Semiramis Pekkan
Doğum Yeriİstanbul / Türkiye

Semiramis Pekkan Kimdir ?

Semiramis Pekkan, 30 Eylül 1948 tarihinde İstanbul'da doğdu. Ünlü sanatçı Ajda Pekkan'ın kardeşi olarak tanınır. Babası subay, annesi ev hanımı olan Pekkan ailesinin en küçük üyesidir. Sinema kariyerine ilk adımını yönetmenliğini Tunç Başaran'ın üstlendiği "Kara Memed" adlı filmle 1964 yılında atmıştır. O zamandan itibaren birçok filmde önemli roller üstlenmiş ve 1965-1966 yıllarında Meydan Sahnesi'nde misafir oyuncu olarak sahne almıştır.

Müzik kariyerine ise 1968 yılında başlamış olan Semiramis Pekkan, zamanla iki Altın Plak Ödülü kazanmıştır. Evlendikten sonra sinema ve müzik hayatını sonlandırmıştır. Columbia, Odeon ve Kervan Plak etiketleri altında toplam üç stüdyo albümü ve birçok 45'liği bulunmaktadır. 2004 yılında Phuket Adası'ndaki tatil evinde meydana gelen Hint Okyanusu depremi ve tsunamisinden sağ kurtulmuştur.

54 yıllık uzun bir aradan sonra müziğe dönüş yapmış ve "Bana Yalan Söylediler" şarkısını tekrar seslendirmiştir.

Özel hayatı
Semiramis Pekkan, 1963 yılında henüz 15 yaşındayken ünlü oyuncu Fikret Hakan ile ilk evliliğini yapmış, ancak aynı yıl boşanmıştır.

1968 yılında Milliyet Gazetesi sahibi Ercüment Karacan ile tanışan Semiramis Pekkan, onunla 1978 yılında evlenmiştir. Evliliklerinin meyvesi olarak 1979 yılında Emir adında bir oğlu dünyaya gelmiştir. Ancak ne yazık ki, oğlu henüz 5 yaşındayken lösemi hastalığına yenik düşerek 1984 yılında vefat etmiştir. Bu büyük kayıp, 1986 yılında Ercüment Karacan ile boşanmalarına neden olmuştur.

Semiramis Pekkan, 1986 yılında Hint asıllı İngiliz iş adamı Gulu Lalvani ile evlenmiştir. Bu evliliklerinden 1988 yılında Zoran adını verdikleri bir oğulları olmuştur. 2000 yılında 15 yıllık evliliklerini sonlandırmış olsalar da, çift birlikte yaşamaya devam etmiştir.

title