Haberler

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, İktidar Partisinin Selçuk Temsilcilerine Yüklendi

“İdeolojimiz üreticiyi, esnafı korumak ” diyen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Şahabettindede Caddesinde yer alan hijyenik modern donanımlı Balıkçılar Çarşısı’nın açılışını yaptı.

"İdeolojimiz üreticiyi, esnafı korumak " diyen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Şahabettindede Caddesinde yer alan hijyenik modern donanımlı Balıkçılar Çarşısı'nın açılışını yaptı.

Şahabettindede Caddesinde kent yenileme çalışmalarını sürdüren Selçuk Belediyesi Balıkçılar Çarşısının açılışını Selçuk CHP İlçe Başkanı Özge Yıldırım, Selçuk Belediyesi CHP'li meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar ile birlikte yaptı.

Balıkçılar Çarşısı açılışı öncesinde Belediyenin arazi yolları, alt yapı çalışmaları, temizlik işlerini anlatan video izlendi. Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür yaptığı açılış konuşmasında, "Bugün burada yine mütevazi bir hizmet binası açmak için toplandık. Geçen hafta Gezi Cafe'ın açılışını gerçekleştirmiştik. Gezi Cafe'ın açılışında tesisin mütevaziliğinden bahsederken AKP belediye başkan adayı benim için '15 yılda başka ne yaptı ki' demiş. Tanıtım videolarımızda da gördünüz. Biz Selçuk'ta eski pazar yerini unutturduk. Sel basan sokaklarını tabeladan, kablodan geçilmeyen sokaklarını sizlere unutturduk. 15 yılda 145 kilometre sadece arazi yolu yaptık. Şehir içi yollar hariç. Biz 15 yılda sadece bir kafe yapmadık. İşte fotoğraflara videolarla karşınızda size hatırlatıyoruz" dedi.

"ÖNCE İNSAN"

Konuşmasında Balıkçılar Çarşısı'nın yeri hakkında zaman zaman eleştiri aldıklarını dile getiren Başkan Ülgür, "Bu düşünceleri olgunlukla karşılıyorum. Saygı da duyuyorum. Burası kafeterya olarak çalıştırılmalı deniliyor. Burası zaten pastaneydi. Ama hiçbirimiz farkında değildik. Balıkçıları Değirmen Boğazı'ndan Tavşantepe' den alıp buraya getirmedik. Daha hijyenik ortamda bulunmaları için modern sağlıklı bir tesis yaparak karşı caddede de bulunan balıkçılarımızı buraya taşıdık. Bu alana kafeterya isteyenler için ise onu da eski yerine yaparız. Bizim için insan sağlığı önceliğimizdir. Seçim bildirilerimize bakın 'önce insan' diyoruz" dedi.

"İŞSİZLİĞİ ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Türkiye'deki işsizlik problemini çözmenin hükümetin görevi olduğunu fakat buna rağmen kentin ekonomik gücünü arttırmak ve işsizlik problemini çözmek için bu dönem Selçuk'a iki üniversite kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Ülgür, "7 bin 500 bağış kitabı almamıza rağmen kütüphanemizi kapattık. Gündemimizde işsizlik hepimizi yakıyor. Herkesin evine bir lokma ekmek getirmesini sağlamak için önümüze gelen bütün fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz. Türk Hava Kurumu Üniversitesi bunlardan bir tanesiydi. 15 bin öğrencimize eğitim veren belediye sporu binadan tahliye ettik. Kütüphanemizi açmayı erteledik ve burada 3 tane bölümün yer aldığı Meslek Yüksekokulu açtık. Bu yılda yine THK için yeni derslikler laboratuvarlar oluşturduk. Bu yılda Ulaştırma Fakültesi açılacak. Şu gördüğünüz binanın içerisinde bin civarında öğrenci eğitim alacak. Bunun anlamı bin kişi daha kentimizde yaşayacak kentimizde harcayacak kentimize sinerji ve enerji katacak demek. Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi için çalışmalarımızı yürüttük ve binanın yapımını dahi üstlendik. Selçuk'u ikinci üniversiteye kavuşturmak için çalıştık. 45 güne kadar inşaatını bitireceğiz. İçerisinde 4 bölümün yer alacağı Meslek Yüksekokulu açacağız. Bunların hepsi kentimizin ekonomisini ve kültür seviyesini yükseltmek için yaptığımız çalışmalar" diye konuştu.

SELÇUK'A YENİ KÜLTÜR MERKEZİ

Başkan Ülgür konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şehir içindeki herkesi rahatsız eden hal binalarını tarımsal sanayi alanına taşıdık. Eski hal binalarının yerine içerisinde kütüphane, Belediyespor, muhtarlarımızın ofisi, konferans salonları, tiyatro salonları gibi birçok etkinliğin yapılabileceği kültür merkezi yapacağız. Bu dönem temelinde işsizlik sorununu çözmek için tarımsal sanayi ve okullaşma projelerimize öncelik verdik. Bu yüzden kültür merkezi projemizi bu döneme yetiştiremedik. Kültür merkezi binasının alt katında da Tansaş'a ve diğer kuruluşlara da şans vererek orada bir ihale yapmayı planlıyoruz. Tansaş binası yerine de pazarda peynircilerin, zeytincilerin, kasapların yer alacağı bir gıda marketi açacağız. Bu ideolojik bir tavırdır. Esnafımıza üreticimize sahip çıkmak için gıda marketi açmayı düşünüyoruz. Çünkü böyle giderse 10 yıl sonra kimse malını satacak bir tane market bulamayacak. Bize 10 sene önce Fransa'dan su gelecek marketlerde satılacak deselerdi inanamazdık. 10 yıl içinde bu marketçi zihniyet Türkiye'nin her tarafında yabancı marketlere teslim edecek. Dünyanın en iyi peynirini zeytinini de üretsek satacak yer bulamayacağız. Bu bir politikadır. CHP'liler için pazar yerleri direnç noktasıdır. Üretimin ve tüketimin direnç noktasıdır. İdeolojimiz budur. AKP adayı 'yerel yönetimde ideoloji olmaz' diyor ama bizim ideolojimiz esnafımıza sahip çıkmak."

"BALKON KONUŞMASINA OY YOK"

AKP Belediye Başkanı Adayı Dr. Zeynel Bakıcı'nın 'üç dönemden sonra artık belediye başkanı olmaması lazım' sözlerini hatırlatan Başkan Ülgür, "Peki soruyorum kendisine mi bırakacağız bu kenti? Siyasi geçmişin henüz daha beş yıllık. Önce geldin ilçe yönetimi kurdun. Kimse kalmadı hepsi gitti. O dönemde belediye meclisi kurdun onları da saymadın. Onlar da yanından gitti. Sonra sultana kendini teslim ettin. Son dönemde kurduğun ekibi de yok ettin. Sen kendi ekibine sahip çıkamazken biz Selçuk'u sana nasıl emanet edeceğiz? Şimdi bu işin içinde bakanlıklara direnmek var. Ben varken Efes'te dükkanları yıkamazsınız demek var? Evindeki kasasında bir milyonu saklayanları savunan kentinin çıkarlarını mı koruyabilecek? İstediğin bu oylar Başbakan'ın balkon konuşmasına yaramayacak mı? 30 Mart akşamı Başbakan balkona çıkacak 'ben bu kadar oy aldım hodri meydan size' diyecek. Hiç kimse kimseyi kandırmasın. Ben kentim için çalışıyorum. Selçuk'ta kendi çıkarlarını korumak olanlar bizi mahkemeye gitti şikayet etti. 435 esnafı dükkanlardan çıkarmamızı istediler. Ama ben yılmadım. Esnafım için savaştım. 6 ay hapis cezası aldım. Namus söz veriyorum ki AKP siyaseti bırakmadan ben siyaseti bırakmayacağım. Asıl seçim 10 Mart pazartesi günü seçim büromuzun açılışı ile başlayacak. Ben kentimin çıkarlarını senin çıkarlarına karşı ezdirmeyeceğim" dedi.

YENİ ARAÇLAR TANITILDI

Başkan Ülgür'ün açılışını yaptığı Balıkçılar Çarşısı töreni sırasında, Selçuk Belediyesi tarafından 2013 yılından bu yana hizmetlerin yürütülmesi için alınan yeni araçlar da tanıtıldı. Başkan Ülgür yeni mahallelerin de eklenmesiyle hizmet alanlarının genişlediğine vurgu yaparak, "Bu araçlara yenileri eklenecek. Bir-iki ay içinde yeni bir ihale ile araç filomuzu daha da güçlendireceğiz. Seçimlerden sonra yeni mahallelerimize de hizmet götürmeye başlayacağız. Kısa sürede mahallerimizin yollarını da tamamlayacağız" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Vefa Ülgür Selçuk Belediyesi Türkiye Yerel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title