Haberler

Selahaddin Eyyübi ve Haçlılar" Konferansı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından "Selahaddin Eyyubi ve Haçlılar" Konferansı düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından "Selahaddin Eyyubi ve Haçlılar" Konferansı düzenlendi.

SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'ndeki konferansta konuşan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Şeşen, doğuyla batı arasındaki mücadelenin eski çağlardan beri devam eden bir olgu olduğunu belirtti.

Şeşen, daha önce Müslümanların himayesinde bulunan Endülüs'e 11'inci yüzyılda hakim olan Haçlıların, bundan cesaret alarak Ortadoğu'ya seferler düzenlemeye başladığını ifade ederek, Türkler ile Haçlılar arasındaki mücadelenin o dönemde başladığını kaydetti.

Selahaddin Eyyubi'nin Ortadoğu'da İslam birliğini oluşturma ve koruma yönündeki çabalarının önemini vurgulayan Şeşen, Eyyubi'nin doğuda ve batıda büyük şöhret kazandığını, kurduğu devlet ile Mısır'ı, Suriye'yi, Yemen'i, Hicaz'ı, Libya'yı, Kuzey Irak'ı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu kapsayan büyük bir siyasi birlik meydana getirdiğini dile getirdi.

Şeşen, Selahaddin Eyyubi'nin Haçlılara karşı seferlere katılan babası ve amcasının yanında bir emir olarak yetiştiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Selahaddin Eyyubi Mısır'da idareyi ele geçirince, Bizanslılar donanmayla Dimyat'a sefer yaptılar. Eyyubi burada Bizansı başarısızlığa uğrattı. Bu zafer, Selahaddin Eyyubi'nin haçlılara karşı kazandığı ilk başarıdır. Türkler bu tarihlerden itibaren İslam dünyasında baskın olmuşlardır. Selahaddin Eyyubi'nin kanında Araplık da vardır, Kürtlük de vardır, Türklük de vardır. Eyyubi'nin babası Kürt kabilesindendir ancak bu kabile Büyük Selçuklu Atabeyi İmadeddin Zengi'nin hizmetine girmiştir. Bu nedenle babası Selçuklu emiri olan Eyyubi'nin kendisi de Selçuklu Devleti'nin kumandanı olmuştur ve Selahaddin Eyyubi, daima Türklerle birlikte hareket etmiştir."

Kaynak: AA / Yerel

Sakarya Üniversitesi Selahaddin Eyyubi İstanbul Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title