Haberler

Şekersiz Baklavaya 'Bakan' Testi

Gaziantep’te açılan 7. GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ve 12. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarındaki standıyla konukların ilgi odağı haline gelen Fıstıkzade Baklava’nın yeni ürünü şekersiz baklavayı ilk test eden Tarım Gıda ve hayvancılık Bakanı Faruk Çelik oldu.

Gaziantep'te açılan 7. GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ve 12. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarındaki standıyla konukların ilgi odağı haline gelen Fıstıkzade Baklava'nın yeni ürünü şekersiz baklavayı ilk test eden Tarım Gıda ve hayvancılık Bakanı Faruk Çelik oldu.

Fuardaki özgün standıyla da dikkat çeken Fıstıkzade Baklava'nın Türkiye'de ilk kez ürettiği ve özellikle diyabet hastalarının artık baklava yemesini sağlayan Güney Amerika kökenli stevia bitkisi ile doğal yöntemlerle tatlandırılmış, düşük kalorili diyet baklavası büyük ilgi görüyor. Fuar açılışının ardından Fıstıkzade Baklava standını ziyaret eden Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer yeni ürünler hakkında bilgi aldı. Fıstıkzade Genel Koordinatörü Vedat Diri Türkiye'de ilk kez üretilen ve Türkiye'nin dört bir yanında büyük ilgi gören şekersiz baklava için uzun süren AR-GE çalışmaları yaptıklarını ifade ederek yeni ürünün raflardaki yerini almasıyla birlikte özellikle diabet hastalarının gönül rahatlığı ile baklava yemeye başladığını ifade etti. Yeni ürünler hakkında bilgi veren Diri, 'Gaziantep'ten dünyaya' sloganı ile Gaziantep'in ilk ve tek franchise veren baklava markası olma özelliğini taşıyan Fıstıkzade Baklava'nın Türkiye genelindeki yapılanmasını büyük bir hızla sürdürdüğünü kaydederek, yeni ürünlerin yıla damgasını vuracağını ifade etti.

Diri, "Fıstıkzade Baklava, Güney Amerika kökenli stevia bitkisi ile doğal yöntemlerle tatlandırılmış, düşük kalorili diyet baklavasını Türkiye'de ilk kez üreterek baklava severlerin beğenisine sunduk, Stevia ile baklavanın artık diyabet hastalarının tatlıya sadece uzaktan bakmakta yetinmeyecekler. Diyabet hastalarının rahatlıkla tadabilecekleri özel bir lezzet haline dönüştüğünü görmek gerçekten güzel bir sonuç elde ettik" dedi

DİRİ STEVİA BAKLAVANIN ÖYKÜSÜ

Stevia Baklavanın yapımıyla ilgili bilgiler veren Fıstıkzade Baklava Genel Koordinatörü Vedat Diri, "Geleneksel yöntemler ve en doğal malzemelerle Gaziantep'te baklava üretimi yapıyoruz. Diyabet hastalarımızdan gelen talepler üzerine onlarında yararlanabilecekleri bir baklava üretimi için çalışmalarımıza başlamıştık. Yaptığımız araştırmalar sonucu Güney Amerikalıların kan şekerini düzenlemek amacıyla kullandıkları stevia bitkisini şehrimize getirdik. Doğal tatlandırıcı görevi üstlenen bu bitkiyi orijinal Gaziantep baklavasına adapte etmek için çalışmalar yaptık. Gıda mühendislerimizin üzerinde 6 ay AR-GE faaliyetleri yürüttüğü bu mucize bitkiyle baklavada hedeflediğimiz tadı yakalamayı başardık. Yapılan uzun soluklu işlemler sonucunda öncelikle unun ve yağın kalorisi ardından pancar şekeri yerine kullandığımız stevia ile baklavanın şekeri özel bir formülle sıfıra kadar düşürüldü. Stevia ile harmanlayarak piyasaya bugün ilk kez sürdüğümüz bu ürünümüzün raporlarını aldık" dedi.

İLK BAKAN ÇELİK TESTİ

Fıstıkzade baklavanın stantından birbirnden lezzetli tatlıları gören Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Milletvekili Nejat Koçer ve beraberindekilere yeni üretilen şekersiz(stevia bitkisi ile hazırlanan) baklava ikram edildi. Yeni baklavayı ilk kez test eden Bakan Çelik, çok beğendiğini belirterek, test ettiği tadın şekerli baklavalardan farkı olmadığını ifade etti. Ardından ise Milletvekili Koçer ve beraberindekiler, stevia baklavayı test etti. Bakan Çelik ve Milletvekili Koçer, AR-GE ve İnovasyonun önemine dikkat çekerek Fıstıkzade Baklava Genel Koordinatörü Vedat Diri'yi yeni çalışmaları nedeniyle kutladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güney Amerika Faruk Çelik Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title