Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tolga Artuğ, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde toprağa verildi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tolga Artuğ, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde toprağa verildi.

Şehidin uçakla Akhisar ilçesine getirilen naaşı, buradan karayoluyla Turgutlu Devlet Hastanesine, ardından da konvoy eşliğinde Cumhuriyet Mahallesi Dar Sokak'taki baba evine getirildi, helallik alındı.

Şehidin 17 yaşındaki kardeşi Kahraman Artuğ, ağabeyinin askeri elbiseleriyle cenazeyi karşıladı.

Helallik alınmasının ardından anne Sevcan Artuğ, gazetecilere, son görüşmelerinde oğlunun "Senin moralin bozuk, kapat ben seni yarım saat sonra ararım" dediğini, bir daha görüşmediklerini dile getirdi.

Kahraman Artuğ ise ağabeyi ile 3 gün önce konuştuklarını, kendisine hep nasihatte bulunduğunu aktararak, "Şehitlik herkese nasip olan bir şey değil. Ben de kanımın son damlasına kadar giderim ağabeyimin yanına" diye konuştu.

Daha sonra şehidin cenazesi, askeri törenin düzenleneceği Turgutlu Merkez Camisi'ne tekbirler eşliğinde götürüldü. Bu sırada terör örgütü aleyhine slogan da atıldı.

Cenaze törenine şehidin babası Ercan, annesi Sevcan, kardeşi Kahraman Artuğ ile yakınları, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa milletvekilleri, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin annesi, babası ve yakınları tabuta sarılarak ağladı.

Namazın ardından şehidin naaşı, cenaze nakil aracına kadar askerlerin omzunda taşındı.

Baba Ercan Artuğ, törene katılanlarla birlikte "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atarak, "Dimdik duracağız, bu vatanı böldürmeyeceğiz" dedi.

Şehidin naaşı askeri törenin ardından Turgutlu Belediye Mezarlığının Şehitlik bölümüne defnedildi.

Cenaze sırasında polis cami çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: AA / Yerel

Turgutlu Dağlıca Hakkari Yerel Haberler

title