Haberler

Şehit Ahmet Çamur'un Cenazesi Memleketine Uğurlandı

Güncelleme:

Hakkari'de şehit düşen Özel Harekât Komiseri Ahmet Çamur'un cenazesi Trabzon'a uğurlandı. Cenaze götürülürken bir Özel Harekât Polisi de şehidin kızını kucağına alarak imama eşlik etti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine Ankara'dan görevli olarak giden Polis Özel Harekât Komiseri Ahmet Çamur, yol kesen teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü. Şehit polisin cenazesi, memleketi Trabzon'a uğurlandı. Şehidin, 3, 7 ve 11 yaşlarındaki kızları, babaları Van'dan Trabzon'a getirilirken onu yalnız bırakmadı.

ACI HABERİ BABAEVİNDE ALDI

Şehidin hakim eşi Gökçen Çamur, haberi tatil için geldiği Samsun'un Atakum ilçesindeki babaevinde aldı. Şehit haberiyle yıkılan 3 çocuk annesi Gökçen Çamur, Ankara'dan gelen Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait özel jetle Van'a gitti. Elanur (11), Begüm (7) ve Tuğçe (3) isminde 3 kız çocuğu babası olan Ahmet Çamur'un, Ramazan ayının 2'nci haftasında Ankara'dan görevli olarak Şemdinli'ye gittiği ve görevinin son gününde şehit düştüğü belirtildi.

MEMLEKETİ TRABZON'A UĞURLANDI

Şehit Komiser için Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

KÜRSÜYE ÇIKIP İMAMLA TEKBİR GETİRDİ

Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, şehidin ailesi, kurum amirleri ve polisler katıldı. Yapılan dua ardından şehit polisin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu bir süre arkadaşlarının omuzunda taşınarak tekbirler eşliğinde uçağa bırakıldı. Bu sırada törene katılan bir özel harekât polisi, şehidin kızı Begüm'ü kucağına alarak kürsüye çıkıp imamla birlikte tekbir getirdi.

BERESİNİ ŞEHİDİN KIZININ KAFASINA TAKTI

Şehit eşi Gökçen Çamur'un güçlükle ayakta durduğu törende, bir kadın özel harekât polisi de kendi beresini şehit düşen Ahmet Çamur'un 3 yaşındaki kızı Tuğçe'nin kafasına taktı.

Şehit polis Çamur, törenin ardından uçakla memleketi Trabzon'a uğurlandı.

Törene katılan Van Valisi İbrahim Taşyapan, şehidin eşi Gökçen ile kızları Ayşe Begüm, Zeynep Ala ve Elif Tuğçe Çamur'un yanına giderek acılı aileye "başsağlığı" dileyip, teselli etti.

4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Şemdinli'de Başkomiser Ahmet Çamur'un şehit olduğu saldırının ardından çıkan çatışmada biri kadın 4 teröristin öldürüldüğü öğrenildi.

İlçe girişinde iş makinesiyle hendek açarak yolu kapatmak isteyen terör örgütü mensuplarıyla olay yerine müdahale için gelen güvenlik güçleri arasında çıkan ve 1 özel harekât polisinin şehit olduğu çatışmanın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonda, biri kadın 4 terörist öldürüldü. Bölgede operasyon sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Trabzon Gökçen Güncel Haberler

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

title