Haberler

Savaş Mağduru Öğrenciler Türkçe Öğreniyor

Çankırı'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği kursa katılan çoğunluğu Suriyeli, Irak ve Afganistanlı mültecilerden oluşan öğrenciler, Türkçe eğitimi alıyor İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı: "Çankırı'da ortaokul ve liseye giden yabancı öğrenciler, bu kurslarda dil eksiklerini tamamlıyor"

ÖZGÜR ALANTOR - İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği kursa katılan çoğunluğu Iraklı, Suriyeli ve Afganistanlı mültecilerden oluşan öğrenciler, Türkçe öğreniyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki çeşitli okullarda eğitim gören 18 Afganistanlı, 7 İranlı, 1 Özbekistanlı, 2 Suriyeli ve 99 Iraklı olmak üzere 127 öğrencileri bulunduğunu söyledi.

"Bu öğrencilerimizin aileleri, şehrin değişik bölgelerinde oturduğu için öğrenciler de farklı farklı okullarda eğitim görüyor" diyen Yazıcı, şunları kaydetti:

"Tüm okul yönetici ve öğrencilerimize, Çankırı halkına gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. İşin informal ve formal boyutu var. İnformal boyutunda Türk öğrenciler, yabancı arkadaşlarına gün içinde ellerinden geldiği kadar dil öğrenmeleri konusunda yardımcı oluyor. Bu, öğrencilerin Türkçe'yi öğrenmeleri açısından önemli. İşin formal boyutunda ise Milli Eğitim Müdürlüğü devreye girdi.

Müdürlük olarak tarama yaptık. Öğrencilerimizi belirledik. İlk etapta açtığımız kursa 13 öğrenci başvurdu. Bunlardan 8'i kendisini ifade edebilecek düzeye gelerek mezun oldu. Şu anda Atatürk Ortaokulunda hafta sonları kursumuz devam ediyor. Çankırı'da ortaokul ve liseye giden yabancı öğrenciler, bu kurslarda dil eksiklerini tamamlıyor."

"Türk misafirperverliğini gösteriyoruz"

Yurdundan kopmuş insanlara ellerinden geldiğince destek vermek istediklerini anlatan Yazıcı, "Amacımız, yurdundan büyük travmayla ayrılmış, toprağından kopmuş bu insanlara misafirperverliğimizi göstererek onları kucaklamak ve onlara milletimizin bu hassasiyetini hissettirmek adına elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrencilere Türkçe dersi veren Süleyman Demirel Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Metin Ünlü de işini sevdiğini anlattı.

Öğrencilerin derslere oldukça ilgili olduğunu belirten Ünlü, "Şu anda 24 öğrenci Türkçe kursuna katılıyor. Bu dersler öğrencilerin uyumu açısından çok önemli. "Öğrenciler oldukça alaka gösteriyor. Türkiye'de olmaktan mutlular. Türkiye'yi önemsiyorlar. Umarız verimli oluruz" dedi.

Türkçe öğrenen İranlı Zahra Hosey da Karatekin Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi olduğunu belirtti.

Okula giderken dil konusunda zorluklar yaşadıklarını kaydeden Hosey, "Biz burada Türkçe öğreniyoruz. Okula gidiyoruz. Her şey çok iyi, çok teşekkür ederim, bize çok yardımcı oluyorlar. Okulda yaşadığımız dil sorununu aşmak için kursa gidiyoruz" diye konuştu.

Iraklı Meryem Jahan da ailesiyle 11 aydır Türkiye'de olduklarını ifade etti.

Çankırı'da 6. sınıfa gittiğini dile getiren Jahan, "Türkiye'yi seviyorum. Burada Türkçe öğreniyorum. İnşallah bu kursların faydası olur" değerlendirmesinde bulundu. - Çankırı

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Yazıcı Çankırı Türkiye Irak Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title