Haberler

Satso 1. Ar

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (satso) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya'nın Kalkınma Perspektifinin Ekonomik Bilgiye Dayalı Olması Gerektiğini Öngördüklerini Söyledi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya'nın kalkınma perspektifinin ekonomik bilgiye dayalı olması gerektiğini öngördüklerini söyledi.

SATSO'da gerçekleştirilen 1. Ar-Ge Proje Pazarı'nın açılışında konuşan Altuğ, etkinliğin girişimcilerin projelerini tanıtmaları açısından oldukça faydalı olacağını belirtti.

Geri kalmış ülkeler olarak adlandırılan Hindistan ve Singapur'un Ar-Ge çalışmaları sayesinde sınıf atladıklarına dikkati çeken Altuğ, 'Yeni ürünler geliştirip yeni istihdam alanları yarattılar. Bu ülkelerde yaşam standartlarının her geçen gün yükseldiğini görmekteyiz. Ülkemizdeki Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi ve yeni projelerin önünün açılması gerektiğini bir kez daha yinelemek istiyorum. Sakarya'nın kalkınma perspektifinin ekonomik bilgiye dayalı olması gerektiğini öngörüyoruz' dedi.

Kurum bünyesinde Ar-Ge destek birimi kurduklarını ifade eden Altuğ, birimin amacının işletmelerin farkındalık yaratacak yönde gelişmesini sağlamak, üyeleri yeniliğe açık çalışmalara yönlendirmek ve Ar-Ge faaliyetleri ve projelerine destek vermek olduğunu kaydetti.

Teknogirişim Sermaye Desteği'nden potansiyel girişimcilerin yararlanmasını sağlamak istediklerini belirten Altuğ, 'Ar-Ge Proje Pazarı'nın da Sakarya için iyi bir fırsat olduğunu belirtmek ve Sakaryalılar'ın dikkatlerini bu konuya çekmek istiyorum. Sakarya'nın daha ileri düzeylere taşınması için yapılan çalışmalarda Avrupa ülkeleriyle ortak yürütülen birçok uluslararası projeye partner olma kararlılığımız da devam etmektedir' şeklinde konuştu.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) Kobi Proje Destek Programı'na da değinen Altuğ, programla bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcilerin geliştirilmesinin amaçlandığını kaydederek, 200 bin liraya kadar geri ödemesiz destekler verilebildiğini ifade etti.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Araştırma Geliştirme Süreçleri'nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Ekiz ise rekabet gücünün arttırılması için Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Dış piyasada rekabet edebilmenin markalaşmaktan geçtiğini ifade eden Ekiz, Türkiye'nin kendi Ar-Ge çalışmalarını yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

1. Ar-Ge Proje Pazarı'nda makine tasarım ve imalat teknolojileri, otomotiv, tarım alet ve makineleri ve hidrojen teknolojileri alanında geliştirilen 23 Ar-Ge projesi sergileniyor.

(KMK-NC-İRE) - SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title