Haberler

Şarkışla'da 80 Bin Metr Kare Alana Sahip Hayvan Pazarı Yapılıyor

Sivas'ın Şarkışla İlçesinde 80 Bin Metrekare Alana Hayvan Pazarı Yapılıyor

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde 80 bin metrekare alana hayvan pazarı yapılıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük hayvan pazarlarından birine sahip olan Şarkışla'da yapımına 2008 yılında başlanan, ancak bugüne dek bir türlü bitirilemeyen yeni hayvan pazarının Kurban Bayramı öncesinde kısmen hizmet vermesi hedefleniyor.

Pazar alanındaki çalışmaların büyük bir kısmının Kurban Bayramı öncesinde tamamlanması ve alanın besicilere, tüccarlara ve halka kısmen de olsa hizmet vermesi planlanıyor. 80 bin metrekare alana kurulan hayvan pazarının, Türkiye'nin en büyük hayvan pazarlarından biri olacağı belirtildi.

Pazar alanında incelemelerde bulunan Şarkışla Kaymakamı Fethi Savran, Belediye Başkanı Kasım Gültekin ve İl Genel Meclis Üyesi Osman Aydın, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Savran ve beraberindekiler, pazar alanındaki alt yapı ve çatı çalışmalarından memnun kaldı.

Kaymakam Fethi Savran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Şap hastalığı nedeniyle kapalı olan eski hayvan pazarından dolayı bazı sıkıntılar yaşamaktayız. Tabi bayram öncesi yapılacak açılışın ardından yeni yerimize geçmeyi umuyoruz. Çalışmaları yerinde izledik, bu şekilde devam ederse tamamının birkaç aya kadar biteceğini ümit ediyorum' dedi.

Savran, pazar alanının yapılması konusunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Kasım Gültekin ise 'Havalar bu şekilde giderse Kurban Bayramına kadar pazarımızın büyük bir bölümünün bitirilerek hizmete girecek' dedi.

Şap hastalığı nedeniyle geçici olarak kapatılan eski pazarın 30 Ekimde açılacağını anlatan Gültekin, 'Ondan sonraki haftalarda inşallah hayvan pazarımız yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak, tüm çabamız ve gayretimiz bu yöndedir' diye konuştu.

80 bin metre kare alana kurulan yeni hayvan pazarının, 4 bin büyük baş, 8 bin küçük baş hayvan kapasiteli olduğunu ifade eden Gültekin, hayvan pazarında sosyal tesislerin de yapımına başlandığını söyledi.

Çalışmalardan memnun olduğunu, havalar da müsaade ettiği takdirde pazarın açılışının Kurban Bayramında yapılabileceğini anlatan Gültekin, 'Türkiye, 2011 yılının ilk günlerinde tam kapasiteli, ülkenin en büyük, en modern hayvan pazarına kavuşmuş olacaktır' dedi.

İl Genel Meclisi Üyesi Osman Aydın da vatandaşların, tüccarların pazarın bir an önce açılması konusundaki taleplerini Belediye Başkanı Gültekin'e ilettiklerini söyledi.

Pazarda yürütülen çalışmaları Kaymakam Savran ve Belediye Başkanı Gültekin ile birlikte yerinde incelediklerini ifade eden Aydın, 'Yeni Şarkışla Hayvan Pazarı, Türkiye'nin en modern en büyük hayvan pazarı olacaktır' dedi.

Aydın, bölgedeki besicilerin ve tüccarların 'pazar başka bir yere mi açılacak?' endişesinin, pazarın açılması ile sona ereceğini söyledi.

(KE-AHM-İRE) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Ne Messi ne de Ronaldo! Arda Güler, artık 1 numara

Ne Messi ne de Ronaldo! Arda Güler, artık 1 numara

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title