Haberler

Şanlıurfa, Fuar ve Kongre Kenti Olmaya Hazırlanıyor

Şanlıurfa Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Özbudun, Şanlıurfa’nın turizm vitrinindeki konumunu ve ticarileştirme potansiyelini güçlendirmek için Fuar ve Kongre merkezinin bir an önce faaliyete geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Özbudun, Şanlıurfa'nın turizm vitrinindeki konumunu ve ticarileştirme potansiyelini güçlendirmek için Fuar ve Kongre merkezinin bir an önce faaliyete geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Özbudun, Fuar ve Kongre merkezlerinin kentlerin geleceğini şekillendirdiğini söyledi. Özbudun, "Dünyada, turizm gelirinin yaklaşık yüzde 30'unu, Türkiye'nin döviz girdisinin yaklaşık yüzde 13'ünü oluşturan ve bu nedenle ekonominin parlayan yıldızı olarak kabul edilen fuar ve kongre turizmi, kentlerin geleceğini şekillendirmede başrol oynuyor. Bu tespite bağlı olarak, İstanbul, İzmir, Antalya gibi kişi başı kıyı turizminde yaklaşık 600 bin dolar, fuar ve kongre turizminde yaklaşık 2 bin dolar katkı sunan turizm pastasından büyük pay alan kentlerin yanında yerini almak

Özbudun açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Son yıllarda Türkiye, dünyadaki gelişmelere bağlı olarak, yalnızca yaz tatilinde gezmek için tercih edilen ülke olmanın ötesine geçip, 12 ay boyunca fuar, kongre, şenlik, sağlık, spor ve iş kapsamlı uluslararası turizm organizasyonlarına ev sahipliği yapmaktadır. Katılımcıların yaklaşık 4 gün etkinlik kentinde kalarak gerçekleştirdiği ve ticari değeri olan tüm insan hareketliliği, turizm sektörünü, genel olarak ülke ekonomisinin önemli yapıtaşlarından biri haline getirmiştir. Kalkınma Bakanlığı ve TURSAB tarafından hazırlanan raporlardaki ve akademik araştırmalardaki verilere bakıldığında, tarihi ve doğal değerlerini iyi pazarlayabilen kentlerin, turizm geliri pastasından daha çok pay aldığı görülmektedir. Şanlıurfa, Balıklıgöl, Urfa Kalesi, Mozaik Müzesi, Harran Evleri, Karacaali Kaplıcaları, Halfeti Baraj Gölü, Atatürk Baraj Gölü gibi tarihi ve doğal zenginlikleriyle birlikte Peygamberler Diyarı olma ana özelliğinin yanına, Göbeklitepe'nin gelmesiyle ile dünya vitrinindeki yerini ön sıralara taşımıştır. İnanç Turizmi, Kış Turizmi, Göl Sahil ve Su Sporları Turizmi, Sağlık Turizmi ve Termal Turizm, Eko Turizm (Ornitoloji, Agro Turizm, Doğa ve Yayla Turizmi), Gurme Turizmi, Kültür ve Folklor Turizmi gibi diğer başlıklar, Şanlıurfa turizm paketinin vitrindeki konumunu, ticarileştirme potansiyeli olarak daha da güçlendirmektedir. Bu, kent ekonomisi açısından geç kalmadan hızla değerlendirilmesi gereken özel bir durumdur. Bu anlamda en verimli yatırım, Şanlıurfa'ya kısaca ŞUFKOMER dediğimiz "Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi" kurmak olacaktır. Çünkü kurumsal ve fiziki altyapı, hizmet sektörünün olmazsa olmazıdır" dedi.

ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

Özbudun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla 2011 yılı içerisinde 'Şanlıurfa Fuar Merkezi Kurma ve Fuar Düzenleme Fizibilite Çalışması' adlı çalıştayın düzenlendiğini kaydetti. Özbudun, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, Şanlıurfa Milletvekilimiz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik'in ve Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle 'Şanlıurfa'da Fuar Merkezi Kurma, Fuar Düzenleme Fizibilite Çalışması' adlı bir çalıştay düzenlenmiştir. Bu çalıştay'a akademisyenlerle birlikte, ilgili sektör uzmanları ve temsilcileri katılmış, Valilik, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Harran Üniversitesi gibi ilimizde bulunan çok sayıda kurum ciddi katkı sunmuştur. Hükümetimiz tarafından Şanlıurfa'da yapılacak 400 proje içinde 'Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin de yer almasında, çalıştay'ın, önemli etkisi olmuştur. 27 Haziran 2011 tarihinde, Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı olarak içinde bulunduğum bu akademik etkinliğin sonunda, bazı temel öneri ve değerlendirmeler sunulmuştur" şeklinde konuştu.

Dünya ve Türkiye için önemli olayların arka arkaya gelmesi, sınır ili olan Şanlıurfa'nın yatırım gündemini doğal olarak etkilediğini ifade eden Özbudun, şöyle devam etti:

"Böylesine büyük bir projenin, Şanlıurfa'da her alanda eşzamanlı olarak yapılan ve devam eden diğer önemli yatırımlarla birlikte yapılmak üzere bir karar alınması için hala geç değildir. Ancak hükümet projesi olarak yapılabilecek mali boyuttaki bu projenin bir an önce uygulamaya geçirilebilmesi için Milletvekillerimizden, çalıştaya ve bu projeye baştan beri destek sunan Milletvekilimiz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik'ten, daha güçlü destek bekliyoruz. Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu 'her ilimiz, ülkenin ekonomisine katkı sunmayı sağlayacak gerekli yatırımlarla desteklenecek, böylece illerimiz, yatırımların verimli olarak işletilmesinde, dolayısıyla ülke kalkınmasında önemli sorumluluklar alacaktır' diyerek, yapılması gerekenlere ışık tutmuştur. Bu düşünceye sahip çıkarak, akademisyen ve girişimci sıfatımız ile şimdiye kadar olduğu gibi AR-GE çalışmalarımızla, Şanlıurfa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi ŞUFKOMER'in oluşum ve işletilme sürecinde sorumluluk alarak destek sunmaya devam edeceğiz."

Özbudun bir önce projenin faaliyete geçirilmesi için destek beklediklerini söyleyerek, "Yaşadığımız kentin ve bölgenin hassasiyetlerini ve değerini yakından bilen Sayın Başbakanımızdan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan acilen sesimizi duymalarını, Türkiye ekonomisi için ulusal ve uluslararası düzeyde bir pazarlama değeri oluşturacak bu hizmet altyapısı yatırımını, Şanlıurfa da bir Rüya Proje olarak sahip çıkmalarını, GAP'ın merkezinde yaşayan akademisyenler, girişimciler ve vatandaşlar olarak diliyoruz" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faruk Çelik İstanbul Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title