Haberler

"Sanat Güneşi" Şarkılarıyla Anılacak

Zeki Müren ölümünün 17'nci yılında Bodrum'da şarkılarıyla anılacak

Türk Sanat Müziği sanatçısı Zeki Müren, ölümünün 17'nci yılında Bodrum'da düzenlenecek konserle anılacak.

24 Eylül'de Bodrum Kalesi Kuzey hendeğinde düzenlenecek anma konserinde sahne alacak TRT sanatçısı Gökhan Sezen, Zeki Müren Sanat Müzesini ziyaret etti. Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı temsilcileri ile gerçekleşen ziyarette gazetecilere açıklama yapan Sezen, müzeyi ilk kez ziyaret etme şansı bulduğunu söyledi.

Zeki Müren'i anma konserinde sahne almanın kendisini çok heyecanlandırdığını belirten Sezen, "Buranın havasını hissedince çok farklı. Zeki Müren, Türk müziği için çok önemli bir isimdi. Birçok kişiye hem sanatçı kişiliğiyle hem sanatıyla, her yönüyle örnek olan bir sanatçı. Ülkemizin yetiştirdiği nadir sanatçılardan. Şu an onun evinde bu havayı teneffüs ediyor olmak, 24 Eylül'de böyle bir konserin sorumluluğunu yüklenmek beni fazlasıyla heyecanlandırıyor" dedi.

Müze haline getirilen evden çok etkilendiğine işaret eden Sezen, "Evin çok sade, mütevazı oluşu, kostümlerin altındaki resimlerle bütünleştirilmesi beni çok duygulandırdı. Ben o yolda yürüyen biriyim. Zeki Müren olmak çok zor. Böyle isimler yüz yılda bir gelir. Konserde Zeki Müren şarkıları olacak. Güzel bir konser olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Sezen ve beraberindekiler, ziyarette Zeki Müren Sanat Mmüzesinde bulunan eserleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title