Haberler

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı

İstanbul Boğazı’nda 28.’si düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın tanıtım toplantısı yapıldı.

İstanbul Boğazı'nda 28.'si düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısına, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim ile eski dünya yüzme maratonu şampiyonu Avustralyalı Shelley Taylor-Simith katıldı.

TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, Kanlıca'dan başlayarak Kuruçeşme'de Cemil Topuzlu Parkı'nda bitecek yarışın güvenlik eksiğinin bulunmadığını vurgulayarak, "Türkiye'nin hassas günlerinde güvenlik konusu herkesin merakı. İstanbul Valiliği başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'yla çok yakın dayanışma içindeyiz. Hiçbir sorun olmadan daha önce planlanan şekilde yarışları yapacağız. En büyük desteğimizi de devletimizden alıyoruz. Yabancı sporcular gelir mi gelmez mi, diye soruluyor. 4 Ocak 2016'da açtığımız kayıtlara büyük ilgi oldu. Bin 243 Türk yüzücü 916 yabancı yüzücü olacak. 916 yabancı yüzücünün tamamı gelir mi, bilemiyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da gelemeyenler olacaktır. Tahminen bu sayının 100 olmasını bekliyoruz. Tahminim 800'e yakın yabancı bin 100'e yakın Türk yüzücü katılacaktır. 60 ülkeden de yabancı yüzücü gelecek" dedi.

TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ise 28. kez düzenlenecek yarışlardan dolayı büyük gurur duyduklarını söyledi.

Smith: "Dünyaya bu etkinliği tanıtacağım"

Dünyaca ünlü eski yüzücü Shelley Taylor-Simith, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için İstanbul'a gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu daveti iki ayrı nedenden dolayı kabul ettim. Avustralya ile Türkiye'nin sahip olduğu ilişkiler ve açık suda yüzmeye duyduğum tutku. Kendimi evimde gibi hissediyorum. Buraya gelirken 'evet' demek zor olmadı. Bu etkinlik, barış içinde insanları bir araya gelmeye ve spor yapmaya yöneltecek. Yüzme benim kanımda var. Bir uzman ve şampiyon yüzücü olarak, burada spor elçisi gibi bulunuyorum. Avustralyalıların buraya gelmesi için çabalarımı sürdüreceğim. Tüm dünyaya bu etkinliği tanıtacağım" diye konuştu.

Kim: "Türkiye'nin bu olayların üstünden geleceğine ve güçlü çıkacağına inanıyorum"

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim ise, "Türkiye'nin bu olayların üstünden geleceğine ve güçlü çıkacağına inanıyorum. Bu yarış insanların birleşmesinde önemli bir rol oynayacaktır" diye konuştu.

Yarışa 2 bin 159 sporcu katılacak

İstanbul Boğazı'nda 28.'si düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı bu sene 2 bin 159 sporu katılacak. 60 Ülkeden 916 yabancı katılacak. Rusya'dan 277 sporcu, Ukrayna'dan 133 sporcu, Birleşik Krallık'tan 108 sporcu Almanya'dan 65 sporcu, Hollanda'dan 49 sporcu ve diğer ülkelerden 284 yabancı sporcu katılacak. Bu seneki yarışlara bin 243 sporcu katılırken, bunların 247'si bayan sporcu 996'si ise erkek sporcu katılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Shelley Taylor Gündoğan Türkiye Samsung Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title