Haberler

Samsun, Karadeniz'in En Büyük Fuarına Hazırlanıyor

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük tarım ve hayvancılık fuarı Samsun’da 28 Eylül’de kapılarını ikinci kez açacak.

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük tarım ve hayvancılık fuarı Samsun'da 28 Eylül'de kapılarını ikinci kez açacak.

Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.(TÜYAP) tarafından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TZOB Türkiye Ziraat Odaları Birliği, TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği işbirliği ve Ziraat Mühendisleri Odası, Ondokuz Mayıs Üniversitesi destekleri ile hazırlanan "Samsun Tarım Fuarı 2016", 2.Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 28 Eylül-2 Ekim 2016 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri ikinci kez tek çatı altında sunmayı hedefleyen ve her yıl daha da profesyonelleşen, konusunda bölgesinin en etkili buluşması olan fuar, iki ayrı salonda, 10 bin m2 kapalı, 40 bin m2 açık alan olmak üzere toplam 50 bin m2'lik alanda düzenlenecek.

Etkinlikler ve profesyonel alım heyeti çalışmaları

Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve ilgili diğer kuruluşların katılımıyla düzenlenen fuar toplantısında, çiftçilere yeni vizyon kazandıracak sektörel konferans ve seminer konuları belirlendi. Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda aynı zamanda Samsun 2. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı için, Karadeniz Bölgesi'nde yer alan tüm il ve ilçelerden, çiftçilerin ve tarım sektörü mensuplarının fuar alanına ulaşımının ücretsiz otobüs ve servislerle ulaştırılması konuları kararlaştırıldı.

Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonunda, sektörel tüm oda ve birliklerin fuarı, fuar tarihi ve ücretsiz servis organizasyonu bilgileri ile birlikte tüm üyelerine SMS, sosyal medya, afiş ve davetiye dağıtımları, muhtarlıklar aracılığıyla duyurmaları konularında görüş birliğine varıldı. Açık hava reklamları, el ilanları, afişler, raylı sistem, havaalanı ve AVM'lerde reklam ve duyurular olacağı bilgisi verildi.

Samsun Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı 2016, düzenleyeceği sektörel toplantılar, etkinlikler, yurtiçi ve yurt dışından alım heyetleri ile farklı şehirlerden üretici firmaların ürün ve teknolojilerini sergileyerek, çiftçimize ve bölgesel tarımsal kalkınmaya yeni bir ufuk açacağı ve hız kazandıracağı konularında Samsun İl Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü ve tüm sektör temsilcileri hem fikir olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, TÜYAP yurt dışı ofisleri kanalıyla yapılan etkili tanıtımlar ile Irak, İran, Gürcistan, Ürdün, KKTC, Rusya, Azerbaycan, Fas, Tunus'tan alım heyeti daveti ve iş görüşmeleri organize edilecek olan fuarı, on binlerce çiftçi ve profesyonel ziyaretçi için önemli ticari anlaşmaların gerçekleşeceği bir platform haline geleceği belirtildi.

Fuarın sunduğu fırsatlar

"Samsun Tarım Fuarı 2016"nın ziyaretçi ve katılımcılarına; üretimde ihtiyaç duyulan hammadde, yeni teknoloji, donanım ve sistemlerdeki yenilikleri aynı çatı altında bulabilmek, yerli ve yabancı yatırımcılarla yeni iş bağlantıları kurabilmek, farklı ürün ve teknolojileri fiyat avantajları ile bulabilmek, bölgenin ve Samsun' un önemli tarımsal avantajlarını incelemek, fırsatları detaylı analiz etmek, sektördeki gelişmeleri ve beklentileri yakından takip edebilmek gibi pek çok fırsat sunduğu belirtildi.

28-Eylül-2 Ekim 2016 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan "Samsun Tarım Fuarı 2016", 2.Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı kapsamında düzenlenecek etkinlikler ve alım heyeti çalışmalarının ele alındığı, değerlendirme toplantısına İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nail Kırmacı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, TÜYAP Samsun yöneticileri, OMÜ Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi'nden öğretim üyeleri ve diğer yetkililer katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ziraat Mühendisleri Odası Karadeniz Bölgesi Eylül Ekonomi Haberler

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title