Haberler

Samsun Heyetinin Kuveyt Temasları

Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kuveyt’teki ziyaretlerinin ikinci gününde Kuveyt Devleti Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı’nı ziyaret ettiler.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kuveyt'teki ziyaretlerinin ikinci gününde Kuveyt Devleti Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı'nı ziyaret ettiler.

Ziyarette Vali Şahin ve Başkan Yılmaz Kuveyt Devleti Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Al Wazzam'la bir araya geldiler.

VALİ ŞAHİN: "KUVEYT VE SAMSUN ARASINDA BİR KAPI AÇILACAK"

Vali Şahin ziyarette yaptığı konuşmada Samsun'la ilgili bilgiler aktararak, "Samsun ve Al Farwaniya Valiliği arasında imzalanacak olan kardeş protokolü, Türkiye ve Kuveyt arasında turizm ve ticaret alanında yeni bir kapı açacak. Samsun ulaşım altyapısı son derece gelişmiş bir kent. Özellikle medikal sektöründe çok iyiyiz. Yaklaşık 15 bin adet medikal ürün Samsun'da üretilmektedir. En önemli konulardan birisi de Kuveyt ve Samsun arasında başlayacak olan bir direk uçuş konusudur. Bu ilişkilerimizde hızlı ve önemli gelişimleri beraberinde getirecek önemli bir unsurdur" dedi.

BAŞKAN YILMAZ'DAN KUVEYTLİ İŞ ADAMLARINA SAMSUN DAVETİ

Başkan Yılmaz da, Kuveyt'in Farwaniya valiliği ile bir kardeş şehir protokolü imzalamak için burada olduklarını ifade ederek, "Samsunumuzla Kuveyt'i biraz daha birbirine yaklaştırmak, biraz daha iletişimlerimizi artırmak, birbirini tanıma konusunda eksiklikleri olan, özellikle bizim kentimizin Kuveyt'teki tanıtımı ile ilgili eksikliklerimizi gidermek için buradayız. En kısa sürede şahsınızı Sanayi ve Ticaret Odası başkanlığı olarak değerli heyetinizi Samsun'da misafir etmek isteriz. Samsun ve çevresini daha iyi tanıma şansı bulursunuz. Bu iletişimi ve diyalogları yoğunlaştırdığımız oranda işimiz daha kolaylaşacak. Sayın Valimizin de dile getirdiği gibi, Kuveyt'le Samsun arasında bir direk uçuş organizasyonunun fizibıl hale gelmesini sağlayacağız. Bu direk uçuşları çok önemsiyoruz. Bu gerçekleştiğinde Kuveyt ve Samsun arasında gerek ticaret gerek turizm gerekse hizmetler sektöründe birçok konuda ortaklaşa yapılabilecek işler ortaya koyabileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Al Wazzam tarafından Vali Şahin'e Kuveyt'in simgelerinden olan Kuveyt Kapısı'nı temsil eden bir hediye takdim edilirken Vali Şahin ve Başkan Yılmaz'da muhataplarına Samsun'u temsilen hediyeler verdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Ziya Yılmaz İbrahim Şahin Kuveyt Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title