Haberler

Samsun'dan 60'a Yakın Ülkeye Tıbbi Cihaz İhracatı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tıbbi cihaz üretilen fabrika Üretimi yapılan tıbbi cihazlar Firmanın genel müdürü Hüseyin Taner'in konuşması Samsun'dan 60'a yakın ülkeye tıbbi cihaz ihracatı Dünyada cerrahi alet üretiminde üçüncü kümelenme merkezi olan Samsun'da bir firma tarafından imal edilen medikal ve cerrahi ürünler ile cerrahi motor sistemleri, aralarında ABD ve Çin'in de bulunduğu 60'a yakın ülkeye ihraç ediliyor Firmanın genel müdürü Taner: "İhracatımızın büyük bölümü dünya çapında tanınmış, global ölçekteki firmalara yapılıyor" FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Dünyada cerrahi alet üretiminde üçüncü kümelenme merkezi olan Samsun'daki bir firmada üretilen medikal ve cerrahi ürünler, 60'a yakın ülkeye satılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tıbbi cihaz üretilen fabrika

Üretimi yapılan tıbbi cihazlar

Firmanın genel müdürü Hüseyin Taner'in konuşması

Samsun'dan 60'a yakın ülkeye tıbbi cihaz ihracatı

Dünyada cerrahi alet üretiminde üçüncü kümelenme merkezi olan Samsun'da bir firma tarafından imal edilen medikal ve cerrahi ürünler ile cerrahi motor sistemleri, aralarında ABD ve Çin'in de bulunduğu 60'a yakın ülkeye ihraç ediliyor

Firmanın genel müdürü Taner:

"İhracatımızın büyük bölümü dünya çapında tanınmış, global ölçekteki firmalara yapılıyor"

FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Dünyada cerrahi alet üretiminde üçüncü kümelenme merkezi olan Samsun'daki bir firmada üretilen medikal ve cerrahi ürünler, 60'a yakın ülkeye satılıyor.

Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Aygün Cerrahi Aletler AŞ'nin genel müdürü Hüseyin Taner, AA muhabirine, firmalarının yaklaşık 30 yıldır üretim yaptığını söyledi.

Yaptıkları üretimin yaklaşık yüzde 70'lik bölümünü ihraç ettiklerini anlatan Taner, "İhracatımızın büyük bölümü Avrupa ülkelerine yapılmakta. Amerika ve Çin dahil 60 civarında ülkeye ihracat yapmaktayız. İhracatımızın büyük bölümü dünya çapında tanınmış, global ölçekteki firmalara gerçekleştiriliyor. Bu firmalar için onların markası ile üretim yapıyoruz." dedi.

Özellikle son 5 yıldır ihracat potansiyellerini artırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Taner, hükümetin de desteğiyle tüm uluslararası fuarlara katıldıklarını belirtti.

Başlıca ürün gruplarının medikal ve cerrahi ürünler, cerrahi motor ve sterilizasyon konteyner sistemleri olduğunu kaydeden Taner, "Cerrahi motor sistemleri, cerrahi branşların çoğunda kullanılmaktadır. Bu cihazların kullanılmasıyla operasyonlar çok daha hızlı tamamlanmakta, ameliyatların başarı seviyesi artmakta ayrıca hastaların anestezi süreleri azalmaktadır." diye konuştu.

Taner, ürettikleri cihazların beyin cerrahisi başta olmak üzere pek çok alanda kullanıldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Ülkemizde Avrupa standartlarında cerrahi motor sistemlerini üreten tek firmayız. Dünyada bu ürün grubunda üretim yapan firmalar küresel ölçekteki Amerikalı ve Alman firmalarıdır. Ürünlerimiz uluslararası pazarlardaki mevcut firmaların ürünleri ile aynı kalitededir, bazı özelliklerimiz ile rakibimizden üstün özelliklere sahibiz. Üretimini yaptığımız cihazları geliştirmek ve pazara yeni modeller çıkarabilmek için Ar-Ge çalışmalarına önem veriyoruz. Yaklaşık bir yıl içinde yerli üretim ameliyat tavan lambalarımızı pazara çıkarmayı hedefliyoruz."

Dünyadaki tıbbi cihaz pazarının büyüklüğünün 300 milyar doların üzerinde olduğuna dikkati çeken Taner, pazarın yüzde 80'ini Amerikalı ve Avrupalı firmaların kontrol ettiğini, sadece Almanya'da yaklaşık 175 bin kişinin medikal sektöründe çalıştığını söyledi.

"Türkiye medikal tıbbi cihazlarda dışa bağımlı"

Sektörde üretim yapan Amerikalı ve Alman firmaların her birinin 100 - 150 yıllık olduğunu vurgulayan Taner, "Türkiye'de bu alanda üretim yapan en eski firmalardan biri olmamıza rağmen sadece 30 yıllık geçmişimiz var. Ülkemiz maalesef medikal tıbbi cihazlar konusunda yüzde 95 dışa bağımlı durumdadır. Enerji harcamalarımızdan sonra cari açığa sebep olan en önemli ikinci unsur, tıbbi cihaz ithalatıdır. Bulunduğumuz sektörün savunma sanayisi kadar stratejik bir sektör olduğunu düşünmekteyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Taner, medikal sanayide teknik altyapılarının savunma sanayisi ile benzerlikler gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Tıp endüstrisi, gerektiğinde ülke savunması için her türlü silahı üretebilecek kabiliyettedir. Bu maksatla yetkililerden talebimiz, sektörümüzün savunma sanayisi gibi stratejik sektör olarak belirlenmesi ve desteklenmesidir. Böylece son yıllarda savunma sanayisinde sağladığımız başarıyı medikal tıbbi cihazlar alanında da sağlayabileceğimize inanıyoruz. Özellikle savunma sanayimizdeki ofset uygulamaların tıbbi cihaz sektöründe de uygulanması için yapılmakta olan çalışmaları takdir ediyoruz. Bu konuda çalışma yapmak üzere yaklaşık 4 yıl önce Samsun'da tıbbi cihaz üretici firmalar olarak bir araya gelerek yerel yöneticilerimizin de desteği ile Medikal Kümelenme Derneği'ni kurduk. Türkiye'de ilk defa Samsun Bafra'da kurulacak Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusunda çalışma yürütüyoruz."

Taner, firmalarında 250 personel istihdam ettiklerini, yılda ortalama 8 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Samsun Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Muhsin Şentürk neden çekildi? 2 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Halkbank, Akbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası faiz getirisi! TAM ATM nedir, ücretsiz mi? TAM ATM'de hangi bankalar var, özel bankalar var mı? 12 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Mayıs burç yorumları nedir? Cihan Çanak kimdir? Cihan Çanak kaç yaşında, mevkiisi ne, hangi takımda oynuyor? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 11 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Galatasaray kombineleri bitti mi? 2024-2025 sezonu kombine satışları devam ediyor mu? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2. eleme adayı kim oldu? 10 Mayıs Cuma Survivor potaya kim gitti? Survivor kim kazandı? 10 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Nafile Namazları Camide mi Yoksa Evde mi Kılmak Daha Faziletlidir?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title