Haberler

Samsun'da İşkur'a Kayıtlı İşsiz Sayısında Azalma

Türkiye İş Kurumu (işkur) Samsun İl Müdürlüğüne Kayıtlı İşsiz Sayısında 2009 Yılına Göre 2010 Yılında Yüzde 12'lik Azalma Olduğu Bildirildi

Türkiye İş Kurumu (İşkur) Samsun İl Müdürlüğüne kayıtlı işsiz sayısında 2009 yılına göre 2010 yılında yüzde 12'lik azalma olduğu bildirildi.

İşkur Samsun İl Müdürü Tahsin Bayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında kendilerine kayıtlı aktif işsiz sayısının 29 bin 152 kişi olduğunu belirtti.

Bu sayının 2010 yılında 25 bin 718'e gerilediğine işaret eden Bayar, 2009 yılıyla kıyaslandığında geçen yıl kentte kayıtlı işsiz sayısının yüzde 12 azaldığını ifade etti.

Bayar, 2010 yılında kayıt yaptıran işsizlerin yüzde 64'ünü erkeklerin oluşturduğuna ve iş arayanların yarısının 30 yaşın altında olduğuna işaret etti.

İş gücü Piyasasına tümüyle egemen olabilmeyi hedeflediklerini dile getiren Bayar, 2009 yılı sonunda Samsun genelinde özel sektöre etki alanlarının yüzde 2 olduğunu, bu oranın 2010 yılında ise yüzde 3,76'ya çıktığını vurguladı.

'Günümüzde işsizlik, toplum huzurunu, sosyal barış ve adaleti tehdit eden, sonuçları itibariyle sosyal felaketlere yol açabilen bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır' diyen Bayar, şunları kaydetti:

'Gelişmişlik seviyesi ne kadar yüksek olursa olsun, bütün ülkelerin karşı karşıya olduğu sosyo-ekonomik sorunların en başında işsizlik gelmektedir. Hızla gelişen teknoloji ve üretimde insan gücünün yerini makinelerin alması insanların işsiz kalmasına neden olmuştur. İşsizliğin ortaya çıkardığı olumsuzlukları önleyebilmek ve işsizleri koruyabilmek amacıyla da ülkeler birbirinden farklı yaklaşım ve politikalar geliştirmiştir. İşkur Samsun İl Müdürlüğü olarak 2010 yılında çeşitli istihdam programları ve projeleriyle, insanları iş ve meslek sahibi yapmak için çalıştık. 2010 yılında eğitim faaliyetlerine önem verdik. Kurslara katılanlara günlük 15 TL ücret ödedik. Toplam 120 meslek edindirme kursu düzenledik ve bu kurslara, 3 bin 347 kişinin katılımını sağladık.'

Açılan kurslara katılan kişi sayısının 2008 yılına göre yaklaşık 6 kat arttığına da işaret eden Bayar, AB desteği ile Türkiye'deki işsiz kadın ve gençlerin istihdam edilebilirliğini ve iş gücü piyasasına katılımını arttırmak için 2010 yılında toplam 22 proje yaptıklarını, bu projelere bin 100 kişinin katıldığını sözlerine ekledi.

(NEV-DLK-YLZ) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title