Haberler

Samsun'da Girişimcilik Kursu Sona Erdi

Samsun'da KOSGEB ve Türkiye İş Kurumu'nun İş Kurmak İsteyen Girişimciler İçin Ortaklaşa Düzenlediği Girişimcilik Proje Destek Programı Kursu Sona Erdi.

Samsun'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) iş kurmak isteyen girişimciler için ortaklaşa düzenlediği Girişimcilik Proje Destek Programı Kursu sona erdi.

Kurs sonunda 120 girişimci adayı sertifika almaya hak kazandı. Kursta eğitmenlik ve danışmanlık yapan Aytekin Ağır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursun 30'ar kişilik 4 grupla 14 Şubat 2011'de başladığını ve 26 Mart'ta sona erdiğini hatırlattı. KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği'ne dayanılarak hazırlanan programın, girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını amaçladığını vurgulayan Ağır şu bilgileri verdi: 'Kurs sonunda belgelerini alan girişimciler, hazırladıkları proje dosyasını KOSGEB'e sunacaklar. Projesi kabul edilen girişimciye işletme kuruluş desteği için 5 bin TL, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği için 10 bin TL ve işletme giderleri desteği için ise 12 bin TL verilecek. Bu 12 bin TL girişimcinin ayakta kalması için yıl içinde parça parça ödenecek. Girişimcilere verilecek toplam 27 bin liranın tamamı hibedir, yani geri istenmeyecek. İşini oturtan girişimcilere 1 yıl sonra eğer isterlerse faizsiz 70 bin TL'lik kredi de verilecek. Girişimciler 70 bin liralık krediyi 2 yıl sonra 24 ay vade ile ödemeye başlayacak.'

Ağır, kursiyerlerin bir şeyler öğrenebilmesi için sadece kurs görmeleri gerekiyor kanısından her zaman uzak durduklarını ifade etti. Kurs süreci boyunca bir çok etkinlik gerçekleştirdiklerinin altını çizen Ağır,'Kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerlerle son dersimizi Samsun Paintball'da yaptık. Burayı tercih etmemizin sebebi, bu işletmenin de bir kursiyerimiz tarafından açılmış olması. Hem son dersimizi yaptık, hem arkadaşlarla paintball oynadık, hem de bir kursiyerimizin kursta öğrendiklerini işyerinde nasıl tatbik ettiğini kursiyerlere yerinde göstermiş olduk' dedi. (SEV-HRN-YB) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title