Haberler

Samsun'da Girişimcilik Kursu Sona Erdi

Samsun'da KOSGEB ve Türkiye İş Kurumu'nun İş Kurmak İsteyen Girişimciler İçin Ortaklaşa Düzenlediği Girişimcilik Proje Destek Programı Kursu Sona Erdi.

Samsun'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) iş kurmak isteyen girişimciler için ortaklaşa düzenlediği Girişimcilik Proje Destek Programı Kursu sona erdi.

Kurs sonunda 120 girişimci adayı sertifika almaya hak kazandı. Kursta eğitmenlik ve danışmanlık yapan Aytekin Ağır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursun 30'ar kişilik 4 grupla 14 Şubat 2011'de başladığını ve 26 Mart'ta sona erdiğini hatırlattı. KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği'ne dayanılarak hazırlanan programın, girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını amaçladığını vurgulayan Ağır şu bilgileri verdi: 'Kurs sonunda belgelerini alan girişimciler, hazırladıkları proje dosyasını KOSGEB'e sunacaklar. Projesi kabul edilen girişimciye işletme kuruluş desteği için 5 bin TL, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği için 10 bin TL ve işletme giderleri desteği için ise 12 bin TL verilecek. Bu 12 bin TL girişimcinin ayakta kalması için yıl içinde parça parça ödenecek. Girişimcilere verilecek toplam 27 bin liranın tamamı hibedir, yani geri istenmeyecek. İşini oturtan girişimcilere 1 yıl sonra eğer isterlerse faizsiz 70 bin TL'lik kredi de verilecek. Girişimciler 70 bin liralık krediyi 2 yıl sonra 24 ay vade ile ödemeye başlayacak.'

Ağır, kursiyerlerin bir şeyler öğrenebilmesi için sadece kurs görmeleri gerekiyor kanısından her zaman uzak durduklarını ifade etti. Kurs süreci boyunca bir çok etkinlik gerçekleştirdiklerinin altını çizen Ağır,'Kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerlerle son dersimizi Samsun Paintball'da yaptık. Burayı tercih etmemizin sebebi, bu işletmenin de bir kursiyerimiz tarafından açılmış olması. Hem son dersimizi yaptık, hem arkadaşlarla paintball oynadık, hem de bir kursiyerimizin kursta öğrendiklerini işyerinde nasıl tatbik ettiğini kursiyerlere yerinde göstermiş olduk' dedi. (SEV-HRN-YB) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

Okul yönetimi mezuniyet kıyafetini 'Uygunsuz' buldu, öğrenciler törene alınmadı

Okul yönetimi mezuniyet kıyafetini "Uygunsuz" buldu, öğrenciler törene alınmadı

Özgür Özel'den Bahçeli'ye çağrı: Kendi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza gelsin

Özgür Özel'den Bahçeli'ye çağrı: Kendi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza gelsin

Bakmadan Geçme

Bayram tatilinde bankalar açık mı? Kurban Bayramı tatilinde bankalar çalışıyor mu? Süt dolu kovanın içine düşen bebek öldü! Olay ne, nerede oldu? ŞEBNEM BOZOKLU, KIZILCIK ŞERBETİ'NE Mİ GELİYOR? Şebnem Bozoklu hangi rol ile Kızılcık Şerbeti dizisine katılıyor? KPSS önlisans tercih ücretleri hangi bankaya yatıyor? KPSSP önlisans ücretleri hangi bankaya ödenir? Pırlanta Plajı nerede, nasıl gidilir? #127754 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Sazlıca Koyu nerede, nasıl gidilir? Boyalık plajı nerede, nasıl gidilir? #9728 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Delikli Koy nerede, nasıl gidilir? İzmir Delikli Koy ücretli mi, arabasız gidilir mi? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Ayıbalığı Koyu – Mordoğan nerede, nasıl gidilir? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? #127958 İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Dolungaz koyu nerede, nasıl gidilir? #9969 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? #9728 İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Bodrum Koyu Plajı nerede, nasıl gidilir? #127958 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Paşalimanı plajı nerede, nasıl gidilir? #127754 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? #127754 İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Mimoza Koyu nerede, nasıl gidilir? #127965 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Kocakarı plajı nerede, nasıl gidilir? Ortaokulda sınıfta kalma var mı? Ortaokulda sınıfta kalınıyor mu, kaç gün devamsızlık hakkı var?
Görüntü infial yarattı! Cumhurbaşkanlığından Suriyelilere para dağıtıldığı iddiasına yalanlama

Görüntü infial yarattı! Cumhurbaşkanlığından Suriyelilere para dağıtıldığı iddiasına yalanlama

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title