Haberler

Şahinkaya'dan Çocukların Başarısı İçin Velilere Tatil Dönemi Uyarısı

Güncelleme:

Hüseyin Demir, tatil döneminde verimli ders çalışma teknikleri kadar, verimli tatil tekniklerinin de çocukların başarılarını arttıracak ve hayatlarını kolaylaştıracak olduğunu söyledi.

"Tatil döneminde çocukların ders çalışmaları kadar dinlenmeleri de önemli"

Çocuklar tatil döneminde Şahinkaya Eğitim Kurumları Psikolojik Danışmanı Hüseyin Demir, tatil döneminde verimli ders çalışma teknikleri kadar, verimli tatil tekniklerinin de çocukların başarılarını arttıracak ve hayatlarını kolaylaştıracak olduğunu söyledi.

Tatil döneminde abartılı ders çalışma programlarının çocuklarda genel bir isteksizliğe yol açabildiğine vurgu yapan Şahinkaya Eğitim Kurumları Psikolojik Danışmanı Hüseyin Demir, abartılı ders programlarının çocukların derse karşı olan motivasyonlarını azaltabileceği ifade etti. Tatil süresince öğrencilerin neler yapması gerektiği ve velilerin bu konuda tavrının nasıl olması konusunda da açıklamalarda bulunan Hüseyin Demir, "Mesela öğrenci bilgisayar oyunlarından hoşlanıyor ve sürekli bilgisayar oynamak istiyorsa, bunun bir limitinin olduğu iyi vurgulanmalı. Bunun için de bilgisayar başında geçecek sürenin herhangi bir çatışmaya mahal vermemesi için öğrenci ile ebeveyn arasında önceden belirlenmesi iyi olacaktır" dedi.

"Tatil yapma ve ders çalışma arasındaki denge sağlanmalı"

Tatilin öncelikli hedefinin dinlenmek olduğu ancak derslerden de uzak kalınmasının okul açıldığında uyum sorunlarına neden olabileceğinin öğrenciye iyice anlatılması gerektiğini dile getiren Hüseyin Demir, sözlerine şöyle devam etti: "Ama burada vurgu, tatilin dinlenme hedefli olduğu olmalıdır. Çocuğa tatilin hedefi ile ilgili bir doygunluk yaşatılmalıdır ki, bu tatil bana epey bir yaradı diyebilsin. Tüm gayemiz tatil sonrasında çocukların çok daha dinç ve motive bir şekilde okula dönüşlerini sağlamak olmalıdır. Öğrencinin fiziksel olarak dinlenmiş olduğunu hissetmesi dolayısı ile psikolojik olarak da rahat ve hazır olduğunu düşünmesini kolaylaştıracaktır."

"Verilen ödevler tatil süresine dengeli bir şekilde yayılmalı"

Şahinkaya Eğitim Kurumları Psikolojik Danışmanı Hüseyin Demir, tatil boyunca yapılması istenen okuldan verilmiş ödevlerin tüm tatil süresine dengeli bir şekilde yayılması gerektiğine kaydetti. Genelde çocukların yaptığı en büyük yanlışın, tüm tatil süresince derslerden uzak durarak tatilin son 2-3 gününe bu ödevleri sıkıştırmak olduğunu ifade eden Hüseyin demir, "Böyle bir davranışın ne verilen ödevin etkin bir şekilde anlaşılmasına ne de zamanında yetiştirilmesine bir katkısı olmaktadır. Bu nedenle tatil boyunca yapılacak en güzel iş hem dinlenme hem de dersleri iyi yayarak ama dinlenme zamana ağırlık vererek planlama yapmaktır. Yani iyi dinleneceğiz ama derslerden kopmamak için az da olsa tekrarlar, ödevler ve eksiklerimiz konusunda gerekli çalışmayı yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Demir Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500

Yorumlar (1)

adem uslupopdr@mynet.com:

Hocam ne güzel ağzınızdan bal damlıyor... Herkes sizin gibi tatilin hakkımız olduğunu böyle güzel bir şekilde vurgulasa keşke....

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title